Gözde kaşıntı neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Gözde kaşıntı neyin belirtisi?
  2. Göğüs altı kaşınmasına ne iyi gelir?
  3. Göz kaşıntısına evde ne yapılabilir?
  4. Gözde kaşıntı ve şişme nasıl geçer?

Gözde kaşıntı neyin belirtisi?

Çoğu zaman, gözlerdeki kaşıntı alerjik nedenlerden ve hava kirliliğinden kaynaklanır. Polen, toz ve çimen gibi tahriş edici maddeler (alerjenler) göz çevresindeki dokularda histamin adı verilen bileşiklerin salınmasına neden olur. Histamin salınımı da gözde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapaklarında şişliğe neden olur.

Göğüs altı kaşınmasına ne iyi gelir?

Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.

Göz kaşıntısına evde ne yapılabilir?

Yüzünüzü bol su ile yıkayarak gözlerinizdeki alerjenleri uzaklaştırmalı ve belli aralıklar ile gözleriniz, pamuk yardımı ile ılık suyla silmelisiniz.
  1. 2) Buz Torbası ...
  2. 3) Papatya Çayı ...
  3. 4) Soğuk Salatalık Dilimleri. ...
  4. 5) Çay Torbası ...
  5. 6) Gül Suyu. ...
  6. 7) Çemen Tohumu. ...
  7. 8) Melisa Çayı ...
  8. 9) Patates.

Gözde kaşıntı ve şişme nasıl geçer?

Soğuk kompres: Kaşınan göz ve çevresine soğuk tatbiki yapmak rahatlama sağlayabilir. Bunun en kolay yolu soğuk suyla gözleri yıkamak veya temiz bir beze buz küpleri sararak uygulamaktır. Bu işlemi günde birkaç kere tekrar etmek kaşıntıyı gidermeye yardım eder.