Yıllık izin süreleri hafta sonu dahil mı?

İçindekiler:

  1. Yıllık izin süreleri hafta sonu dahil mı?
  2. 50 yaş üstü yıllık izin ne kadar?
  3. Yıllık izin hakkı kaç iş günü?
  4. Yıllık izin süreleri iş günü mü?
  5. 3 yıldır çalışmakta olan 51 yaşındaki işçinin yıllık izin süresi ne kadardır?

Yıllık izin süreleri hafta sonu dahil mı?

Yine İş Kanunu'nun 63'üncü maddesinde çalışma süresiyle ilgili hükümler aşağıdaki şekilde yer almaktadır: "Madde 63 - Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırk beş saattir. ... Buna istinaden Cumartesi iş günü olarak değerlendirilip yıllık izin süresinde hafta tatili olarak değerlendirilmez.

50 yaş üstü yıllık izin ne kadar?

4857 sayılı İş Kanunu'na tabi çalışanların izin süresi, iznini hak ettikleri tarihteki hizmet süresine göre belirlenir. Yasada hizmet süresine göre belirlenen izin hakları 50 yaşına henüz ulaşmamış çalışanlar için olup, 50 ve daha yukarı yaştaki çalışanların izin hakları 20 iş gününden az olamıyor.

Yıllık izin hakkı kaç iş günü?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden, Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/5 md.)

Yıllık izin süreleri iş günü mü?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi cumartesi günleri dahil 14 gününden az olamaz. Hizmet süresi 5 yıldan fazla olan işçilere verilecek izin süresi 20 gününden, hizmet süresi 15 yıldan fazla olan işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi de 26 gününden aşağı olamaz.

3 yıldır çalışmakta olan 51 yaşındaki işçinin yıllık izin süresi ne kadardır?

18-50 yaş arasındaki işçilerin hizmet sürelerine göre verilecek senelik izin hakları aşağıdaki gibidir. 1-5 yıla kadar (5 yıl dâhil) olanlara en az 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara en az 20 gün, 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara en az 26 gün izin verilir.