Kadınlarda kasık ve bel agrisi neden olur?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda kasık ve bel agrisi neden olur?
  2. Adetten sonra kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi?
  3. Adetken kasık ağrısı neden olur?
  4. Adetten sonra karın ağrısı hamilelik belirtisi mi?

Kadınlarda kasık ve bel agrisi neden olur?

KADINLARDA BEL VE KASIK AĞRILARI Cinsel yaşantısınıda etkileyebilen bu durum, zamanla psikolojik problemlerede neden olabilir. Kasık ve bel ağrısı üreme organlarından kaynaklandığı gibi, idrar yolları, sindirim veya iskelet sisteminden de kaynaklanabilir.

Adetten sonra kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi?

Adet ağrıları genellikle kasık ve bel çevresine hissedilir. Bu ağrılar her kadında farklı şiddette hissedilebilir. Özellikle adet kanamasının ilk başladığı yıllarda daha yaygın görülür. Her ne kadar kasık ve bel ağrısı hamilelik belirtisi olarak ta görülse, bu adet kanaması nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Adetken kasık ağrısı neden olur?

Adet döneminde rahimdeki kanamanın atılması için rahim düzenli bir şekilde kasılır. Rahim kasılmaları sırasında rahme giden kan ve oksijen azalır böylece ağrı hissedilebilir. Rahim bu kasılmalar sırasında prostoglandin adı verilen kimyasallar ortaya çıkarır bunun sonucunda ağrı şiddetinde artmalar olabilir.

Adetten sonra karın ağrısı hamilelik belirtisi mi?

Gebelik belirtileri arasında olan karın ve kasık ağrıları rahim genişlemesi başladığında ortaya çıkar. Normal ağrı dışında gebelik döneminde karın ve kasık ağrısıyla birlikte karın bölgesinde batma hissi de yaşanır. Bazen karın ağrısı adet ağrısı olarak da ortaya çıkabilir.