Sözleşmeli er en az kaç yaşında alınıyor?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er en az kaç yaşında alınıyor?
  2. Sözleşmeli er en az kaç yıl görev yapar?
  3. 2021 Sozlesmeli er Mulakati ne zaman?
  4. 2021 Sözleşmeli Er Eğitim çağrısı ne zaman?

Sözleşmeli er en az kaç yaşında alınıyor?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak olan Sözleşmeli Er başvuruları kapsamında adaylarda aranan en önemli şartlar arasında 25 yaşını doldurmamış olmak aranıyor. Bunun yanı sıra en az ilköğretim mezunu olmak ve askeri okullardan hangi koşullarda olursa olsun ilişiği kesilmemiş olma şartı aranıyor.

Sözleşmeli er en az kaç yıl görev yapar?

Her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az üç ay önce sözleşmeli erbaş ve erler sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmadıkları takdirde, sözleşme kendiliğinden sona erer. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Sözleşmeli erbaş/erler toplam yedi yıl görev yapar.

2021 Sozlesmeli er Mulakati ne zaman?

a. Birinci Grup Adaylar; 18 Mayıs-04 Haziran 2021 tarihleri arasında sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte sınavlara girecektir. b. İkinci Grup Adaylar; 31 Mayıs-17 Haziran 2021 tarihleri arasında sınavlara girecektir.

2021 Sözleşmeli Er Eğitim çağrısı ne zaman?

MSB tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 yılı sözleşmeli er alımı 2. grup çağrı ilanı yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti 29 Mart-15 Nisan 2021 tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde yapılacak.