Üniversite giriş sınavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üniversite giriş sınavı nasıl yapılır?
  2. YKS den önce hangi sınav vardı?
  3. YKS sınav kaydı nasıl yapılır?
  4. 2 yıllık üniversite için AYT gerekli mi?
  5. YKS 2021 kaydı nasıl yapılır?
  6. YKS sınav başvurusu nasıl yapılır 2021?

Üniversite giriş sınavı nasıl yapılır?

Elektronik ortamda yapılacak olan sınavın başvurusu ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşan sınavın müracaatları ayrıca 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak da yapılacak.

YKS den önce hangi sınav vardı?

İki basamaklı sınav sisteminde ilk basamağı oluşturan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) nisan, ikinci basamağı oluşturan Öğrenci Yerleştirme Sınavı (ÖYS) ise haziran ayı içinde uygulanmıştır.

YKS sınav kaydı nasıl yapılır?

Elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

2 yıllık üniversite için AYT gerekli mi?

Sınavda toplam 160 soru sorulacak ve adayalara 180 dakika verilecektir. AYT sınavından 180 barajını geçmeleri gerekmektedir. Sınava girecek adaylar, önlisans bölümü için TYT sınavına girip en az 150 barajını geçmek zorunda. Lisans bölümleri için ise AYT sınavından en az 180 puan barajını geçmek zorundalar.

YKS 2021 kaydı nasıl yapılır?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr adresinden) veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir.

YKS sınav başvurusu nasıl yapılır 2021?

Adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.