Online eğitimde üniversitelerde devam zorunluluğu var mı?

İçindekiler:

  1. Online eğitimde üniversitelerde devam zorunluluğu var mı?
  2. Eğitim fakültesinde devam zorunluluğu var mı?
  3. Üniversite canlı ders yoklama alınıyor mu?
  4. %70 devam zorunluluğu nedir?
  5. Üniversite de derslere girmek zorunlu mu?
  6. Üniversitede uzaktan eğitimde derslere girmek zorunlu mu?
  7. Üniversitelerde online eğitimde yoklama var mı?
  8. Online Eğitim yoklama alınıyor mu?
  9. Mühendislikte devam zorunluluğu var mı?
  10. YÖK Uzaktan Eğitim devamsızlık var mı?

Online eğitimde üniversitelerde devam zorunluluğu var mı?

Örgün öğretimde birden fazla şube hâlinde yapılan dersler online öğretimde tek bir şubede toplanacaktır. Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır.

Eğitim fakültesinde devam zorunluluğu var mı?

MADDE 13 – (1) Öğrencilerin derslere devam zorunluluğu, her yarıyıl için en az p, tamamen uygulamalı ders saatinden oluşan derslerde en az € olmak zorundadır.

Üniversite canlı ders yoklama alınıyor mu?

Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.

%70 devam zorunluluğu nedir?

Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Üniversite de derslere girmek zorunlu mu?

14 haftalık ders süresi için Üniversitelerin yönetmeliklerinde % 70 derse katılım söz konusudur. ... 14 hafta da sadece % 30 yapılacak devamsızlıklardan fazlası o dersten kalmaya yeterlidir.

Üniversitede uzaktan eğitimde derslere girmek zorunlu mu?

Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.

Üniversitelerde online eğitimde yoklama var mı?

Ziya Selçuk: Yoklama Yok Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Online Eğitim yoklama alınıyor mu?

Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. ... Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Mühendislikte devam zorunluluğu var mı?

Ø Mühendislik Fakültesinde teorik derslere ve uygulamalara devam zorunludur. Teorik ve uygulama derslerinde devam zorunluluğu %70'tir.

YÖK Uzaktan Eğitim devamsızlık var mı?

Uzaktan eğitim sisteminde devam zorunluluğu yoktur.