Aracımı hurdaya çıkarmak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Aracımı hurdaya çıkarmak için ne yapmalıyım?
  2. Eski arabalar hurdaya ne zaman alınacak?
  3. Hurda bertaraf belgesi nasıl alınır?
  4. ÖTV Hurda indirimi ne zaman başlayacak?
  5. Hurda komisyonu kimlerden oluşur?
  6. Hurda araç hangi araçları kapsıyor?
  7. Araç hurdaya çıkınca ne olur?

Aracımı hurdaya çıkarmak için ne yapmalıyım?

TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna gelen araç için gerekli işlemler gerçekleştirilir. Daha sonra aracın hurdası Makine Mühendisleri Odasına verilir. Bu şekilde araç hurdaya çıkarılmış olur.

Eski arabalar hurdaya ne zaman alınacak?

Hurda Yasası 2019 Hurda yasası için verilen süre 2019 yılına kadar uzatıldı. 1997 yılında ve öncesinde alınan araçlar, bu yasa kapsamında hurda olarak nitelendiriliyor. Bu tarz araçların 2019 sonuna kadar Hurda Müdürlükleri'ne teslim edilmesi gerekiyor.

Hurda bertaraf belgesi nasıl alınır?

Ömrünü tamamlamış aracınızı hurdaya ayırmak için kayıttan düşme ve bertaraf formu almak zorundasınız. Bu belgeyi çevre ve şehircilik bakanlığı onaylı lisanslı firmalardan almanız gerekmektedir. Araçlarınızı hurdaya çıkarmak istiyorsanız bizi aramanız yeterli.

ÖTV Hurda indirimi ne zaman başlayacak?

Düzenlemeden, tarihinden, 31 Aralık 2019'a kadar kayıt ve tescili silinerek doğrudan veya ihracatçılar vasıtasıyla ihraç edilen veya hurdaya çıkartılan araçlar yerine 31 Aralık 2019'a alınacak araçlar için yararlanılacak.

Hurda komisyonu kimlerden oluşur?

Komisyon biri taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi olmak üzere en az 3 kişiden oluşur. Komisyonca yapılan değerlendirmede hurdaya ayrılması uygun görülmeyen taşınırlar hakkındaki gerekçeli kararı harcama yetkilisine bildirir.

Hurda araç hangi araçları kapsıyor?

Hurda Araç Kavramı Hangi Araçları Kapsıyor? 2018 yılında hayata geçen ve 2019 yılında genişletilen düzenleme ile 16 yaşından büyük araçlar, hurda araç indirimden yararlanabiliyor. Hurda araç indirimine dahil olan kasa tipleri ise binek otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet ve pick-up'lar.

Araç hurdaya çıkınca ne olur?

Araç hurdaya çıkarılınca araca ait tescil plakası iptal edilir. Araç tescil belgesi, üzerine "Hurdaya çıkarılmıştır" şerhi işlenerek araç sahibine verilir. Araçın hurdaya çıkarıldığına dair bilgi elektronik ortama kaydedilir.