Kanama varken Yasin okunur mu?

İçindekiler:

  1. Kanama varken Yasin okunur mu?
  2. Kuran okumadan önce nasıl abdest alınır?
  3. Adetlıyken kuran dinlenir mi?
  4. Adetli iken Yasin okunur mu?
  5. Adetliyken dua kitabı okunur mu?
  6. Regl iken dua kitap okunur mu?

Kanama varken Yasin okunur mu?

aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır. ... Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirler.

Kuran okumadan önce nasıl abdest alınır?

Ancak bazı fıkıh bilginlerine göre, Kuranokumak için abdest almak, başını örtmek, hatta kıbleye dönmek gerekir. Kimileri televizyonda ya da radyoda Kuran-ı Kerim dinlerken bile başını örterler. Elbette temiz ellerle Kuran'ın sayfalarını tutmak gerekir. Ancak abdest alma, baş örtme zorunluluğu yoktur.

Adetlıyken kuran dinlenir mi?

Muhammed ne diyor? Adetliyken regl döneminde namaz kılınır ?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok.

Adetli iken Yasin okunur mu?

Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. ... Adetliyken Kur'anı Kerim'e dokunulabilir mi : Diyanet İşleri Din yüksek kurulu bu konuda şöyle diyor : Hanefi, Şafii ve Hanbeli mezhepleri ile Malikî mezhebindeki ağırlıklı görüşe göre, cünüp veya hayız hâlindeki kimselerin Mushaf'a dokunmaları caiz değildir.

Adetliyken dua kitabı okunur mu?

İslam dünyasında kadınların adetli ve loğusa dönemlerinde dua okumalarında herhangi bir sakınca olmadığı görüşür hakimdir. Kadınların bu dönemde dua okuyabilecekleri gibi dua niteliğinde olan ayeti kerimleri de okumalarında bir sakınca olmadığını beyan ediyor.

Regl iken dua kitap okunur mu?

ADETLİYKEN FATİHA OKUMAK... Dinimiz adetliyken ve nifas halindeyken kadının namaz kılması ve Kur'an okumasını kesin olarak yasaklamaktadır. Kadınların muayyen günlerde Kuran-ı Kerim okuması ile ilgili hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır: “Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan bir şey okuyamaz” buyurmuşlardır.