Kan grubu bilgisi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Kan grubu bilgisi nereden alınır?
  2. Kan grubu nasıl öğrenilir?
  3. Sağlık ocağından kan grubu kartı alınır mı?
  4. Kan aç karnına mı tok karnına mı?

Kan grubu bilgisi nereden alınır?

Devlet hastanelerinden ücretsiz kan grubu kartı alabilirsiniz. Bunun içinde erken saatlerde gidip kan vermeniz gerekmektedir. Alınan kan örnekleri hastanenin yoğunluğuna göre 1-2 saat içerisinde ya da sabah gittiyseniz öğleden sonra çıkabilmektedir. Kan grubu kartınız oluşturulup teslim edilir.

Kan grubu nasıl öğrenilir?

Kan grubu için bir sağlık kuruluşuna kan verdikten sonra sonuçlarına internetten bakabilirsiniz. Kan grubu için kan testi veren kişiler kan sonuçlarını e nabız üzerinden görebilirler. E-nabıza girdikten sonra "Tahlillerim" kan grubunuzu öğrenebilirsiniz.

Sağlık ocağından kan grubu kartı alınır mı?

Kan grubu kartı sağlık kuruluşlarından rahatlıkla alınabilir. Türkiye'de kan grubu kartı veren yerler şu şekildedir: Aile Sağlık Merkezleri (Sağlık Ocağı) Devlet hastaneleri.

Kan aç karnına mı tok karnına mı?

Tok karnına verilen kanın, tahlil için uygun olmadığını kaydeden Hoşver, “Kan şekeri ve kan yağları içinmutlaka ve mutlaka tok olunmalı fakat tok karnına verilen kanda lipit düzeyi fazla olduğu için bulanıklık yapar. O yüzden diğer tahlilleri dolaylı yoldan etkiler. Aç karnına tercih edilir.