Kim yatsı ve sabah namazını cemaatle kılmanın fazileti?

İçindekiler:

  1. Kim yatsı ve sabah namazını cemaatle kılmanın fazileti?
  2. Kim sabah namazını cemaatle kılarsa hadis?
  3. Sabah namazı kılmanın fazileti nedir?
  4. Her kim yatsı namazını cemaatle kılarsa?
  5. Yatsı namazının fazileti nelerdir?
  6. Yatsı namazı cemaatle kılınır mı?
  7. Sabah Namazı kazası Güneş doğduktan kaç dakika sonra kılınır?

Kim yatsı ve sabah namazını cemaatle kılmanın fazileti?

Osman İbni Affân radıyallahu anh 'den rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdu: "Yatsı namazında cemaatte bulunan kimseye, gecenin yarısına kadar namaz kılmış gibi sevap vardır. Yatsı ve sabah namazlarında cemaatte bulunan kimseye ise, bütün gece namaz kılmış gibi sevap vardır."

Kim sabah namazını cemaatle kılarsa hadis?

"Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah'ın koruması altındadır." (Müslim, Mesacid, 262.)

Sabah namazı kılmanın fazileti nedir?

Hz. Peygamber şöyle buyurur: “Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah'ın koruması altındadır.” (Müslim, Mesacid, 262.) Buna göre Allah Teala, namazını ihlasla eda ettiği sürece kulunu hem dünyada hem de ahirette karşılıksız bırakmayacağının güvencesini vermektedir.

Her kim yatsı namazını cemaatle kılarsa?

"Her kim ki yatsı namazını cemaatle kılarsa Allah sanki bir gecenin yarı bölüğünü namaz kılarak geçirmiş gibi sevap verir!" Gecenin evvelinde yatsı namazını cemaatle kıldı diye Allah mükâfat olarak sanki o gecenin yarısını ileriye kadar hep namaz kılarak Allah yolunda ibadet ederek geçirmiş gibi sevap verir.

Yatsı namazının fazileti nelerdir?

İşte yatsı namazı ile ilgili bütün hadisler; " Yatsı namazı vakti girince bu namazı cemaat ile birlikte toplu kılan kişi, gece yarısına kadar namaz kılmış sevabı alır." ... Bu namaz ki sizler için bütün her şeyden daha hayırlıdır. O namaz ise vitir namazıdır.

Yatsı namazı cemaatle kılınır mı?

Namaz, günde 5 defa olmak üzere ve günün belirli vakitlerinde farz kılınmıştır. Bunlar sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı ve yatsı namazı olmak üzere kılınacak namazların bazı şartları vardır. ... Namazın "cemaatle" kılınmasının farz olduğu bazı namazlar da bulunmaktadır.

Sabah Namazı kazası Güneş doğduktan kaç dakika sonra kılınır?

Yani sabah namazını kılmak için ezanın okunmasını beklemeye gerek yoktur. Hanefi mezhebine göre namaz kılarken ve henüz namaz bitmeden güneş doğarsa o namaz bozulur. Bu namazı kerahet vakti çıktıktan sonra kaza etmek gerekir. Kerahet vakti, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra çıkmaktadır.