Sağlık raporu isteyen bölümler hangileri?

İçindekiler:

  1. Sağlık raporu isteyen bölümler hangileri?
  2. Üniversite icin sağlık raporu nasıl alınır?
  3. Üniversite için heyet raporu gerekli mi?
  4. Üniversite kayıt için heyet raporu nasıl alınır 2020?

Sağlık raporu isteyen bölümler hangileri?

Heyet raporu için tedavi olunması gereken bölümler ise şu şekilde sıralanabilir;
  • İç hastalıklar bölümü
  • Genel cerrahi bölümü
  • Göz bölümü
  • Kulak, burun, boğaz bölümü (KBB)
  • Nöroloji bölümü
  • Ruh sağlığı bölümü başta olmak üzere temelde 6 bölüme tedavi olunmaktadır. Bazı hastanelerde bu bölüm sayısı artmakta ya da azalmaktadır.

Üniversite icin sağlık raporu nasıl alınır?

Üniversiteye kayıt yaptıranlar, sağlık raporlarını aile hekimlerinden ücretsiz alabilecek. Kayıt yaptıracak kişiler, hastanelerden rapor alması durumunda ise 50 lira ödeyecek. Üniversiteye kayıtta gerekli olan sağlık raporları aile hekimlerinden ücretsiz alınabilecek.

Üniversite için heyet raporu gerekli mi?

-Tıp Fakültesine kayıtlanacak adayların, 2020-YKS Kılavuzu Bk.87. maddesi gereği, tam teşekküllü resmi bir hastaneden (Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastaneleri) eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.

Üniversite kayıt için heyet raporu nasıl alınır 2020?

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.