Doğumdan sonra kokulu akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Doğumdan sonra kokulu akıntı neden olur?
  2. Doğum sonrası akıntı neden olur?
  3. Sezeryanda enfeksiyon neden olur?
  4. Emzirme döneminde ter kokusu nasıl giderilir?
  5. Lohusalıkta akıntı nasıl olur?

Doğumdan sonra kokulu akıntı neden olur?

Kötü kokulu bir akıntı enfeksiyon belirtisidir. Özellikle beraberinde karın ağrısı ve ateş gibi belirtiler de söz konusu olduğunda sıklıkla endomiyometrit (rahim ve rahim iç zarı enfeksiyonu) söz konusudur. Tek başına kötü kokulu akıntı basit bir bakteriyel vajinit belirtisi olabilir.

Doğum sonrası akıntı neden olur?

Doğumdan sonra bebek ve plasenta doğup, rahim boşaldıktan sonra, gebeliğe özel olarak hazırlanmış olan rahim iç tabakasının dökülmesi, lohusalık döneminde bir vajinal akıntıya sebep olur. Bu vajinal akıntıya “loşi” denir. Loşinin rengi, doğum sonrası ilk birkaç gün kırmızı kan şeklinde iken sonrasında soluklaşır.

Sezeryanda enfeksiyon neden olur?

Rahim zarı yırtıldıktan sonra rahim daha duyarlı bir hale gelmektedir. Bu nedenle sezaryen sırasında kesi yapıldığı ve bu zar yırtıldığı için doğum sonrasında rahim bakterilere karşı çok daha savunmasız bir konumda olur. Vajinadaki zararsız bakteriler bu bölgeye yayılıp çoğalabilir ve rahim içi iltihabı oluşturabilir.

Emzirme döneminde ter kokusu nasıl giderilir?

Bu nedenle de emziren kadın, kokuya duyarlı olan bebeğini rahatsız etmemek ve süt kokusunu yanıltmamak için ağır parfümler kullanmamalı, terden rahatsız ise ter kokusunu önleyen, kokusuz, doğal stik deodorantları tercih etmeli.

Lohusalıkta akıntı nasıl olur?

Hemen doğum sonrasında rahimden kan renginde bir akıntı gelir. Bu akıntının miktarı giderek azalır ve rengi de gün geçtikçe açılır. Loşi (lochia) akıntısı adı verilen bu akıntının kırmızı olduğu dönemlerde içinde taze kırmızı kan ve doku parçacıkları vardır. Birkaç gün içinde akıntı miktarı azalır ve rengi açılır.