Anti HIV negatif değerleri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Anti HIV negatif değerleri kaç olmalı?
  2. HIV ELISA negatif yanlış olur mu?
  3. ELISA testi negatif çıkarsa ne olur?
  4. ELISA testi ne zaman pozitif olur?
  5. Hepatit C virüsü negatif ne demek?

Anti HIV negatif değerleri kaç olmalı?

0,9 dan küçük değerler negatif olarak kabul edilmektedir. 0,9 ila 1 arasında değerler sınırda olup 1 den büyük değerler pozitif olarak kabul edilmektedir. Almış olduğunuz raporunuzda sonuç kısmında sayısal bir değer olarak belirtilmektedir. Anti HIV testi sonucu içinde aynı şey geçerlidir.

HIV ELISA negatif yanlış olur mu?

Elisa anti HIV testi yüksek duyarlılıktadır bu nedenle kanda çok az miktarda anti hiv anrikoru olsa dahi bu test pozitif sonuç vermektedir, yani hiv varlığı tespit edilmektedir. Dolayısı ile şüpheli ilişkiden 3 ay geçmişse, ELISA anti HIV testinin negatif sonucunu vermesi, sonucun kesin olarak doğru olduğunu gösterir.

ELISA testi negatif çıkarsa ne olur?

ELISA testinin negatif sonuçlanması ne anlama gelir? ELISA testinin negatif bulunması alınan örnekte aranan antijen veya antikorun bulunmadığı anlamına gelmektedir. Yani negatif sonuç alınan teste göre aranan infeksiyon yoktur veya bağışık yanıt oluşmamıştır.

ELISA testi ne zaman pozitif olur?

HIV RNA pozitifliğinin tespitinden 3-7 gün sonrasında ise p24 antijen pozitifliği saptanabilir. HIV 1/2 antikor ve HIV p24 antijenini saptayabilen 4. kuşak ELISA testleri ile etkenle maruziyet sonrasında en erken 17. günde pozitiflik saptanabileceği bildirilmektedir.

Hepatit C virüsü negatif ne demek?

Anti HCV testinin pozitif olması, kişinin vücudunun Hepatit C virüsüne karşı antikor ürettiği ya da farklı bir deyişle kişiye Hepatit C virüsünün bulaştığını gösterir. Anti HCV testinin negatif olması ise kişiye hepatit C virüsünün bulaşmadığı ya da bulaşmış olsa bile vücudun henüz antikor üretmediğini gösterir.