Çok esnemek nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Çok esnemek nasıl geçer?
  2. Esneme zararlı mı?
  3. Çok stres yaparsak ne olur?
  4. Esnemek neden mekruhtur?

Çok esnemek nasıl geçer?

Esnemeyi bastırmak için yavaş yavaş yudumlayarak soğuk su için. Su içmek vücudu canlandıracak ve esnemeyi bir süreliğine durduracak. Esneme hissi geçene kadar birkaç kez, burundan alıp ağızdan vermek suretiyle nefes alıp verebilirsiniz.

Esneme zararlı mı?

Esnemek özellikle kalabalık ortamlarda kaba bir hareket olarak kabul edilse de insanların sağlığına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Esnemenin yararları şunlardır: Esneme beyni soğutmaya yardımcı olur. Soğuk havanın içeri alınmasını sağlar ve böylece beyin sağlıklı sıcaklığına geri döner.

Çok stres yaparsak ne olur?

Kronik stresle; kan basıncında artma, immün sistemde bozulma, doğurganlıkta sorunlar, kalp hastalıkları ve bağırsak sorunları gelişebilir. Akut stres tekrar tekrar yaşanırsa ya da stres kronikleşirse damarlarda hasara yol açabilir. Bu durumsa hipertansiyon, kalp krizi veya felç riskini artırır.

Esnemek neden mekruhtur?

Namazda esnemek mekruhtur. Çünkü esnemek gafletten,rehavettendir. Namaz kılan kişi esneme halinde dudağını dişiyle tutmak suretiyle engellemelidir. Buna gücü yetmez ise kıyam halinde sağ elinin dışı,kıyam haricinde sol eli ile engellemelidir.