Antep Fıstık tohumu nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Antep Fıstık tohumu nasıl ekilir?
  2. Antep fıstığı hangi ayda ekilir?
  3. Antep fıstığı tohumu kaç günde çimlenir?
  4. Fıstık tohumu ne zaman ekilir?
  5. Menengiç tohumu nasıl ekilir?
  6. 1 dönüm arsaya kaç fıstık ağacı dikilir?
  7. Menengiç ağacı ne zaman ekilir?
  8. Menengiç tohumu ne işe yarar?

Antep Fıstık tohumu nasıl ekilir?

Antep fıstığı ağacının yetiştirilmesi için en uygun ortam tınlı, derin ve kısmen kireçli topraklardır. Çukurlar açıldıktan sonra hafif bir kök budama işlemi yapılması gerekir. Daha sonra, çukura belli bir miktar yanmış ahır gübresi ve üç on beş gübresi ile karıştırılan üst toprak ilavesi yapılarak fidan dikilir.

Antep fıstığı hangi ayda ekilir?

Aşılı açık kök antep fıstığı fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Antep fıstığı tohumu kaç günde çimlenir?

Çimlenme oranı bir profesyonel yetiştiriciden daha düşük (% 90) olabilir, ancak 6 hafta beklemeden 10 tohumdan en az 3-4 tohum filizlenecektir. Yaklaşık 3 ila 4 hafta sonra, tohumların bazıları normal olarak filizlenir.

Fıstık tohumu ne zaman ekilir?

Yer Fıstığı Tohumu Ne Zaman Ekilir? Yer fıstığı tohumunun çeşidi ekim zamanını değiştirebilmektedir. Fakat genel olarak Nisan ayından Haziran ayının sonuna kadar ekim yapılabilir.

Menengiç tohumu nasıl ekilir?

Doğal Menengiç(Çitlembik) Tohumunu çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklmeye aldığınız tohumları çıkarıp topraga bırakınız(saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve toprağın üzerine bırakınız) .

1 dönüm arsaya kaç fıstık ağacı dikilir?

Tam verim döneminde 50-60 kiloya kadar ürün verebilen fıstık, her bir dönüm arazide yaklaşık 15 fidan dikilerek yetiştiriliyor.

Menengiç ağacı ne zaman ekilir?

Menengiç Ağacı Ne Zaman Dikilir? Menengiç ağacı çoğunlukla Ekim aylarında dikilmektedir. Eylül ve Ekim aylarında dikilebilen menengiç ağaçları Mart ve Nisan aylarında çiçek açabilir. Menengiç ağacının çok hoş bir kokusu bulunmaktadır.

Menengiç tohumu ne işe yarar?

Menengiç tohumu özellikle içerisinde bulunan yağ üzerinden kullanılır ve önemli faydalar sağlar. Antioksidan etkisi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken pek çok dış zararlıya karşı vücudu korur. Özellikle yaşlandırmayı geciktirir ve hücrelerin yenilenmesine katkı verir.