Taksi kilometrede kaç para alıyor?

İçindekiler:

  1. Taksi kilometrede kaç para alıyor?
  2. Taksimetre ne kadardan açılıyor 2021?
  3. Bursada Taksi ücretleri ne kadar?
  4. Taksimetre Nasıl Çalışır 2020?
  5. Taksi gece tarifesi kalktı mi?

Taksi kilometrede kaç para alıyor?

Taksilerde kullanılan taksimetrelerde km hesaplama aracı olarak kullanılır. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar km başına 3 lira 10 kuruş ödemektedir. Taksimetre açılış ücreti 5 TL ve minimum taksi ücreti ise, 23 TL olarak belirlenir.

Taksimetre ne kadardan açılıyor 2021?

2021 yılı için İstanbul'da belirlenen taksi ücretleri: İstanbul'da güncel bordo veya sarı renkli taksi açılış ücreti 5,55 TL olup, kilometre başına 3,45 TL alınmaktadır. Siyah veya turkuaz renkli olanlarda ise açılış 6,38 TL olup, km başına ise 3,99 TL alınmaktadır. Fiyatlar tüm İstanbul için geçerlidir.

Bursada Taksi ücretleri ne kadar?

Bursa'da taksi fiyatı hakkında tahmin yapmak için Bursa'nın mevcut 2020 taksi tarifesini kullanıyoruz. Tüm detayları aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz....Bursa'da taksi ücretini nasıl hesaplıyoruz?
AçılışKm Başı ÜcretMinimum Toplam
4.5 TL3.7 TL13 TL

Taksimetre Nasıl Çalışır 2020?

Taksimetreler ölçüm yaparken elektrik akımından faydalanmaktadırlar. Seyahat mesafesi ölçümü, otomobilin aktarma sistemine bağlanan sensörler ile belirlenir. Elektrik sinyalleri alışverişleri sayesinde mesafe ölçümleri sağlanmaktadırlar. Taksimetre sinyalleri, ödenecek ücretten daha düşük olabilmektedir.

Taksi gece tarifesi kalktı mi?

İstanbul'da taksi ücretleri yeniden düzenlendi. Yeni tarifeyle, 2 TL olan taksimetre açılış ücreti 2,5 TL'ye, 1,3 TL olan kilometre başına ücret de 1,4 TL'ye çıkartıldı. Gece tarifesi de kaldırıldı. ... İlk 10 dakikası ücretsiz olmak üzere sonraki 5 dakikalık periyotlarla bekleme ücreti ise 0,25 TL olarak kaldı.