Arefe günü resmi tatil sayılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Arefe günü resmi tatil sayılıyor mu?
  2. Ramazan Bayramı arefe günü tatil mi?
  3. Bayram arifesi Resmi Tatil mi?
  4. Arefe günü işyerleri açık mı?
  5. Ramazan Bayramı arefe günü ne zaman 2021?
  6. Arefe günü izin var mı?

Arefe günü resmi tatil sayılıyor mu?

19 Temmuz Pazartesi gününe denk gelen arefe günü idari tatil olarak belirlendi. Arefe günü tatil ilan edilmesine rağmen, bu karardan devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları faydalanamayacak. Bayramın habercisi arefe günü ardından bayram kutlanacak.

Ramazan Bayramı arefe günü tatil mi?

Çarşamba günü yani arefe günü yarım gün tatil ilan edildi. İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan Ramazan bayramı öncesinde arefe günü gelecek. Sokağa çıkma yasağı kapsamında kutlanacak bayram öncesinde arefe günü de resmi tatil ilan edildi.

Bayram arifesi Resmi Tatil mi?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili, "Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden son gününe kadar olan salıdan cumaya kadar ise tam gün tatildir. Kabine toplantımızda yaptığımız istişarede, pazartesi günkü yarım günü, idari tatil olarak belirleme kararı aldık.

Arefe günü işyerleri açık mı?

Marketler arefe günü ve bayramda da saat 10:00'da açılıyor, saat 17:00'da kapanıyor olacak. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Ramazan Bayramı arefe günü ne zaman 2021?

2021 Ramazan Bayramı tatili 12 Mayıs Çarşamba arefe günü ile başlıyor.

Arefe günü izin var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda pazartesi (19 Temmuz) günkü yarım günü idari tatil olarak belirlediklerini duyurdu. Arefe günü tatil ilan edilmesine rağmen özel sektör çalışanları yararlanamayacak, devlet memurları yararlanabilecek.