SGK Prim kaç gün?

İçindekiler:

  1. SGK Prim kaç gün?
  2. Sigorta da uzun vade gün sayısı ne demek?
  3. Fiili gün sayısı nedir?
  4. 4A hizmet dökümü durumu aktif ne demek?
  5. Fiili süre ne demek?

SGK Prim kaç gün?

8.9.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için 3600 gün ve 15 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasının ardından emeklilik hakkı kazanabilmektedir. Bu tarihle 30.4.2008 arasında girişi olan kişiler ise 4500 gün ve 60 yaşın yanında 25 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasıyla yaş haddinden emekli olabilmektedir.

Sigorta da uzun vade gün sayısı ne demek?

Sigorta dökümünüzün yer aldığı sayfada ayrıca Toplam Uzun Vade Gün Sayısı yer almaktadır. Bu emeklilik için ödenen prim gün sayısını ifade etmektedir. ... Detaylı hizmet dökümünde, çalıştığınız işyerlerinin ticari unvanı, adınıza yatırdığı prim tutarı ve kaç gün için ödeme yaptığı, çalıştığınız meslek kodu görülmektedir.

Fiili gün sayısı nedir?

A- FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI NEDİR? Yaş indirimi uygulamasından faydalanabilmek için 18. Sırada çalışanlar hariç 10. Sırada bulunanların en az 1800 gün diğer sigortalılar için ise 3600 gün çalışma şartı aranmaktadır.

4A hizmet dökümü durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Fiili süre ne demek?

Açıklama Fiili Süre alanı, bir görevin şu ana kadarki fiili çalışma süresini, zamanlanan süreye ve geçerli kalan çalışmaya veya tamamlama yüzdesinde bağlı olarak gösterir. Görev yüzde 33 tamamlandı ise, fiili süre 1 gün olur. ...