Yaşam koçluğu sertifikası ile ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Yaşam koçluğu sertifikası ile ne yapılır?
  2. Yaşam koçluğu ne anlama geliyor?
  3. Herkes yaşam koçu olabilir mi?
  4. Kimler ilişki koçu olabilir?

Yaşam koçluğu sertifikası ile ne yapılır?

Yaşam koçluğu sertifikasına sahip olan uzmanlar, danışanlarına en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Danışanların psikolojik rahatsızlıkları dışındaki bütün problemlerinde, yaşam koçları en iyi ve en etkili şekilde yardımcı oluyor.

Yaşam koçluğu ne anlama geliyor?

Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.

Herkes yaşam koçu olabilir mi?

Yaşam koçluğu eğitimi alarak yaşam koçu olmak mümkün değil. Yaşam koçluğu sertifikası bu yolda sadece bir başlangıçtır. Sertifika dışında her yıl düzenlenen seminerlere katılmanız önemlidir. Sürekli kendinizi geliştirmeniz, yeterli donanıma sahip olmanız gerekiyor.

Kimler ilişki koçu olabilir?

Psikolojik Danışmanlar, Psikologlar, Eğitmenler, Sağlık çalışanları, İlişki koçluğu konusunda uzmanlaşmak isteyen Koçlar, kişisel gelişim alanında çalışmak isteyen kişiler ve koçluk bakışıyla kişisel gelişimine, ilişkilerine katkıda bulunmak isteyen tüm bireyler İlişki Koçluğu kursu programına katılabilirler.