Çocuklar neden çocuk koltuğuna oturmalıdır?

İçindekiler:

  1. Çocuklar neden çocuk koltuğuna oturmalıdır?
  2. Oto Koltuğu cezası ne kadar 2020?
  3. Çocuklar otomobille yolculuk yaparken çocuk koltuğuna oturmalıdır doğru mu yanlış mı?
  4. Oto Koltuğu cezası ne kadar?
  5. Destek koltukları kimler için kullanılır?

Çocuklar neden çocuk koltuğuna oturmalıdır?

Bebekler, yeni yürümeye başlamış çocuklar ve diğer çocuklar fizyolojik olarak yetişkinlerden çok farklıdır. Gençler bile sadece büyümüş çocuklardır. Çünkü boyları ve iskelet yapıları tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle emniyet kemerleri araç çocuk koltukları gibi yeterli ve tam anlamıyla bir koruma sağlayamazlar.

Oto Koltuğu cezası ne kadar 2020?

Çocuk Koltuğu Bulundurmama Cezası Olası bir trafik çevirmesinde bu zorunluluğun yerine getirilmemiş olması sonucunda 2020 için 1 için 144 TL para cezası ve 10 ceza puanı aracın sürücüsüne yazılır.

Çocuklar otomobille yolculuk yaparken çocuk koltuğuna oturmalıdır doğru mu yanlış mı?

Çocukla ilk kez yolculuk yapacaklar için büyük bir acemilik söz konusu. ... Yapılan araştırmalar, trafik kazalarında çocukların araba koltuğuna oturtulmadığı takdirde büyük tehlike altında kaldığını ortaya koyuyor. Ülkemizde araç içinde bulunan çocukların yüzde 80'i hala korunmuyor ve doğru şekilde yolculuk etmiyor.

Oto Koltuğu cezası ne kadar?

Karayollarının Trafik Kanununa göre araçlar bebek koltuğunun olmamasının cezaları belirtilmiş bulunuyor. Yaklaşık 108 TL'lik bir cezası bulunmaktadır. Aynı zamanda trafik polisleri tarafından bu durum fark edildiğinde yaklaşık 10 ceza puanı da kişilerin, ehliyetinden düşürülecektir.

Destek koltukları kimler için kullanılır?

Destek Koltukları (4-8 yaş grubu ve 28-30 kg'a kadar olan çocuklar için): Bu koltuklar 4 yaşından büyük ve 28-30 kg'a kadar olan çocuklardan boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacak ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmayanlar için geliştirilmiştir.