Burundan yapılan beyin tümörü ameliyatı kaç saat sürer?

İçindekiler:

  1. Burundan yapılan beyin tümörü ameliyatı kaç saat sürer?
  2. Beyin Tümörü ameliyatı Riskleri Nelerdir?
  3. Burun tümörü ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Burun ve paranazal sinüs tümörleri nedir?
  5. Burun tümörü nasıl tedavi edilir?

Burundan yapılan beyin tümörü ameliyatı kaç saat sürer?

"Ameliyat burundan girilerek yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren kapalı ameliyat sayesinde tümör burun deliğinden alındı. Endoskop yardımıyla yapılan bu ameliyatlarda risk faktörü azalıyor. Yöntem hasta açısından da gayet konforlu şekilde gerçekleşiyor."

Beyin Tümörü ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası Nöbet, baş ağrısı, bulantı, kusma, görme bozuklukları, enfeksiyon ve psikiyatrik sorunlar ameliyatın olası komplikasyonlarından bazılarıdır. Bu komplikasyonların çoğu ameliyat sonrası gerçekleştirilen bakım ile giderilmektedir.

Burun tümörü ameliyatı nasıl yapılır?

KBB uzmanı ameliyata ilk başlayan cerrah olarak sinüsten endoskop ile giriş yaparak beynin arka kısmında bulunan hipofiz bezine kadar ulaşmaktadır. Buradan sonra beyin sinir cerrahı, tümörü tamamen temizleyerek ameliyatı sonlandırmaktadır. İşlem sonrası bazı vakalarda burun içine tampon yerleştirilmeye gerek kalmaz.

Burun ve paranazal sinüs tümörleri nedir?

Sinüs ve burun boşluğu tümörleri esas olarak iyi huyludur ve vücudun başka bir kısmına yayılamaz. Bu tümörler burnun her iki tarafında ortaya çıkabilir ve genellikle yavaş büyürler. Malign sinüs tümörleri nadirdir. Skuamöz hücreli karsinom, paranazal sinüslerde ve burun boşluğunda bulunan en yaygın kanser türüdür.

Burun tümörü nasıl tedavi edilir?

Burun ve Sinüs Tümörlerinde Tedavi; Burun tümörlerinde tedavi seçenekleri cerrahi, Radyoterapi ve sınırlı olgularda Kemoterapidir. Ameliyat tam donanımlı bir hastanede genel anestezi altında yapılır. Erken yakalanan küçük tümörlerin endoskopik yolla çıkarılmaları mümkündür.