Erzurumun kaç kazası var?

İçindekiler:

  1. Erzurumun kaç kazası var?
  2. Erzurumun kaç tane köyü var?
  3. Erzurum'un en büyük kazası hangisi?
  4. Erzurum ilinin eski adı nedir?
  5. Dadaşlar Türk mu?
  6. Erzurum Köy isimleri ne zaman değişti?
  7. Tortumda kaç köy var?
  8. Erzurum Hangi şehrin güneyindedir?

Erzurumun kaç kazası var?

Erzurum'un ilçeleri sırasıyla; Aziziye, Aşkale, Çat, Hınıs, Horosan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Norman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye olarak sıralanabilir. Erzurum'un Kaç İlçesi Vardır? Erzurum'un toplam olarak, 20 ilçesi bulunmaktadır.

Erzurumun kaç tane köyü var?

Erzurum'a bağlı 21 ilçe, bu ilçelere bağlı 14 belde ve 967 köy bulunmaktadır.

Erzurum'un en büyük kazası hangisi?

Kapladığı yüzölçüm olarak değerlendirildiğinde Erzurum'un en büyük ve en küçük ilçeleri. 2.129 kilometrekarelik yüzölçüme sahip İspir Erzurum'un en büyük ilçesi. İspir'i 2.102 km2 ile Tekman ve 1.953 km2 ile Karayazı ilçesi izliyor.

Erzurum ilinin eski adı nedir?

Erzurum'un bilinen ilk adı Doğu Roma (Bizans) İmparatoru II.Theodosios' a (408-450) izafe edilen Theodosiopolis' ti, şimdiki Erzurum' un yerinde kurulmuştu. IV. asır sonuna doğru Roma imparatorluğu sınırları içine alınmış ve 415 tarihinde Theodosios' un emriyle Şark Orduları Kumandanı Anatolius tarafından kurulmuştur.

Dadaşlar Türk mu?

biz aslen erzurumluyuz.. dedelerim birbirlerine seslenirken isim kullanmazdı ve dadaşım baksana dadaşım gelsene derlerdi... biz dadaşız... vatanına milletine bağlı olan erzurum yerlisine dadaş derler ..

Erzurum Köy isimleri ne zaman değişti?

Meclis- i Umûmiyye -i Vilâyet´ (İl Genel Meclisi) kararıyla 1925 yılında tümüyle değiştirildi.

Tortumda kaç köy var?

Tortum'un Yüz ölçümü 1484 km sayımına göre nüfusu 34.100 kişi dolayındadır. Km2 başına yaklaşık 23 kişi düşer. İlçeye bağlı 4 belde ve 47 köyü mevcuttur.

Erzurum Hangi şehrin güneyindedir?

Coğrafi Konumu: Kuzeyinde Doğu Karadeniz Bölümü, Güneyinde Bingöl ve Muş, Batısında Erzincan, Doğusunda Ağrı, Kars ve Ardahan'a sınırı vardır.