Yeni doğan bebeğin kafası nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebeğin kafası nasıl olur?
  2. Bebeklerde düz kafa nasıl olur?
  3. Insanın kafası neden yamuk olur?
  4. Brakisefali ne demek tip?

Yeni doğan bebeğin kafası nasıl olur?

Doğumda bebeğin kafası vücudun 1/4 oranında iken, bebeğin vücudunun büyümeye başlaması ile birlikte bu oran değişir. Yetişkinlik döneminde ise kafanın vücuda oranı 1/8 olur. Başın büyüklüğü beynin ve kafatası kemiklerinin büyüme şekliyle doğru orantılıdır. Yeni doğan bebeklerde baş çevresi 32-37 cm arasıdır.

Bebeklerde düz kafa nasıl olur?

İlk bir kaç ay bebekler başlarını kendileri çeviremezler. Annenin yatırdığı pozisyonda uzun süre kalırlar. Bu durum sırt üstü düz veya bir tarafa yatık yatırılan bebeklerde kafatası arka kısmının düzgün ya da yamuk şekilde düzleşmesi sonucunu doğurur. Bu durum 'Düz Kafa Sendromu' adıyla anılır.

Insanın kafası neden yamuk olur?

Bebekler özellikle doğum sonrası ilk birkaç ay, kafalarını kendi başlarına hareket ettirememektedirler. Yatırıldıkları pozisyonda uzun süre kalan ve başlarını hareket ettiremeyen bebeklerde, bu durum mekanik etkenler oluşturarak kafatası şekil bozuklukları ve eğrilikleri ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Brakisefali ne demek tip?

Brakisefali: Kafanın arkasının tamamen düz olmasıdır. Kafa orantısız biçimde geniştir. Alın genellikle şişiktir ya da iki yönden de ileri doğru çıkıktır.