Yüksek şeker vücutta ne gibi zarar verir?

İçindekiler:

  1. Yüksek şeker vücutta ne gibi zarar verir?
  2. Şeker hastalığı nedir zararları nelerdir?
  3. Yüksek şeker hangi organları etkiler?
  4. Şeker hastalığı nasıl etkiler?
  5. Şeker hastalığı hangi organla ilgili?

Yüksek şeker vücutta ne gibi zarar verir?

Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilen tedavi ilkelerine uyulmadığı durumlarda kan şekerinin yüksek seviyelerde seyretmesi, başta nöropati (sinir harabiyeti), nefropati (böbreklerde hasar oluşumu) ve retinopati (göz retinasında hasar oluşumu) olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açar.

Şeker hastalığı nedir zararları nelerdir?

Şeker Hastalığının Zararları Nelerdir?
  • Damarlarda hasar sonucu kalp krizi.
  • Felç riski.
  • Uzuvlarda kangren riski artar.
  • Kalp ve böbrek hastalıkları riski.
  • Görme bozukluğu görülebilir.

Yüksek şeker hangi organları etkiler?

Kontrolsüz diyabet, kanda kan şekerinde yükselmeye yol açarak zamanla başta kalp-damar sistemi, göz, böbrek, sinir sistemi olmak üzere vücudun bütün sistemlerini etkileyen hastalıkların gelişmesine neden olur.

Şeker hastalığı nasıl etkiler?

Tip 1 şeker hastalığının başlıca belirtileri; ağız kuruluğu, susama hissi, sık idrara çıkma, yorgunluk ve halsizlik, sık acıkma, diyet yapmadığı halde zayıflama, bulanık görme, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanmadır.

Şeker hastalığı hangi organla ilgili?

Hücreler ihtiyacı olan glukozu, midenin arkasında bulunan pankreas bezinin salgıladığı insülin hormonu yardımıyla kullanır. Şeker hastalığı (diyabet), pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen bir hastalıktır.