Halıdan Cikmayan yağ lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Halıdan Cikmayan yağ lekesi nasıl çıkar?
  2. Zeytinyağı yerden nasıl temizlenir?
  3. Kadife kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?
  4. Tay tüyünden yağ lekesi nasıl çıkar?
  5. Yere yağ dökülünce nasıl temizlenir?
  6. Fayanstan yağ lekesi nasıl çıkar?
  7. Kıyafetlerden yağ lekesi nasıl çıkar?
  8. Bluzdan yağ lekesi nasıl çıkar?

Halıdan Cikmayan yağ lekesi nasıl çıkar?

İlk olarak; bir kovaya sıcak su ve bulaşık deterjanı ekleyin. Daha sonra temiz bir bezi deterjanlı suda ıslatıp halınızı güzelce temizleyin. Diğer bir yöntem ise; yağ lekesinin olduğu bölgeye bir miktar karbonat dökün. Halınız kuruyunca güzelce fırçalayın.

Zeytinyağı yerden nasıl temizlenir?

Lekeli bölgeye kağıt havlu ile bastırın ve zeytinyağını olabildiğince alın. Lekenin üzerine karbonat dökün ve 10 dakika bekletin. Karbonatı su ile durulayıp lekenin üzerine sıvı bulaşık deterjanı sürün. Birkaç dakika beklettikten sonra sıcak su ile durulayın ya da makinenin durulama ayarında temizleyin.

Kadife kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?

Bir bardak suyun içerisine bir fincan amonyak koyun. Karışıma batırdığınız bezle lekeyi silin. Sonrasında lekeli bölgenin üzerine kalın kâğıt parçası serin ve kumaşı orta sıcaklıktaki bir ütüyle ütüleyin. Kadife kumaşlardaki yağ lekesini soğan ile ovun.

Tay tüyünden yağ lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş yağ lekesine ise bir miktar benzin veya tiner dökerek halınızı silebilirsiniz. * Koltuğunuza yağ döküldü ise koltuğunuzun kumaşına göre müdahale edebilirsiniz. Eğer tay tüyü ve silinebilir bir kumaş ise tuz, karbonat ve amonyak uygulayabilirsiniz. Koltuğunuz deri ise sabun ile yağdan arındırabilirsiniz.

Yere yağ dökülünce nasıl temizlenir?

Yağ lekesini çıkarmanın en pratik yolu, yağ lekesi bulunan yere bebek pudrası ya da tuz dökmektir. Ovalayın ve silin. Lekenin daha kolay geçtiğini fark edeceksiniz. Diğer bir yöntem ise yağ lekesinin bulaştığı alana limon suyu sürmektir ve ardından lekenin üzerinde limon bekletilir.

Fayanstan yağ lekesi nasıl çıkar?

Mutfak fayansınızda yağ lekeleri mevcutsa yağ temizleyicisi kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine sürüp bir süre bekletin ve ardından güzelce silin. Diğer bir yöntem de beyaz sirke ile temizlemek. Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin.

Kıyafetlerden yağ lekesi nasıl çıkar?

Yağ sıçrayan bölgeye bir miktar deterjan dökün ve 5 dakika bekleyin. Bekleme süresi sonunda ılık bir bez ile silin ve düşük derecede makinede yıkayabilirsiniz. Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda son derece başarılı olduğunda yağ sıçrayan bölgeye serpiştirin ve diş fırçası yardımı ile yüzeyi fırçalayın.

Bluzdan yağ lekesi nasıl çıkar?

Bir miktar karbonatı bir diş fırçasına döküp yağlanan bölgeyi fırçalayın. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Ayrıca, kıyafetinizi yıkamadan önce yağ bulaşan bölgeyi bulaşık deterjanı uygulayın, ardından da çamaşır makinesinde yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını görebilirsiniz.