Kira beyanı nereden verilir?

İçindekiler:

  1. Kira beyanı nereden verilir?
  2. Gelir beyanı nasıl verilir?
  3. 2021 kira beyannamesi nereye verilir?
  4. 2021 kira beyannamesi nasıl verilir?

Kira beyanı nereden verilir?

Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir. Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlıdırlar.

Gelir beyanı nasıl verilir?

Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, GİB "HAZIR BEYAN SİSTEMİ" sistemiyle (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.

2021 kira beyannamesi nereye verilir?

Gelir vergisi tutarını öğrendikten sonra ödemeyi vergi tahsili yetkisi bulunan banka şubelerine, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine ya da Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Konutu olan ve kira geliri elde eden her vatandaşın kira geliri beyannamesi vermesi zorunludur.

2021 kira beyannamesi nasıl verilir?

Kira Gelir Beyannamesi Nasıl Verilir? Kira gelir beyannamesinin elektronik ortam üzerinden gönderildiğinden mükelleflerin vergi dairesine gitmeden Hazır Beyan Sistemine giriş yapmaları yeterlidir. Bu sisteme www.gib.gov.tr web adresi üzerinden ulaşılıyor ve yıllık kira geliri tutarı girilerek beyanname oluşturuluyor.