Kiyafetten mum nasil temizlenir?

İçindekiler:

  1. Kiyafetten mum nasil temizlenir?
  2. Mobilya üzerindeki mum lekesi nasıl çıkar?
  3. Ocaktan mum lekesi nasıl çıkar?
  4. Masa örtüsünden renkli mum lekesi nasıl çıkar?

Kiyafetten mum nasil temizlenir?

Sentetik ya da pamuklu kumaşa dökülmüş olan mumu, üstüne koyacağınız bir parça kâğıt havlunun üzerinden ütüyle geçerek çıkarabilirsiniz. Ancak öncesinde kurumuş olan mum lekesini küt uçlu bir bıçak ya da kaşık yardımıyla nazikçe kazıyın ve ardından bu işlemi gerçekleştirin.

Mobilya üzerindeki mum lekesi nasıl çıkar?

Mobilya ve tahta zeminler Aşındırmadan nazikçe ince bir materyal ile mümkün olduğunca mumu kaldırın. Mobilyalar kolay çizilebileceği için bu işlemi çok yavaş ve yumuşak yapmak gerekiyor.Daha sonra temiz bir bez ile lekeli bölgeyi silin. İz kalması durumunda mobilya cilası ile ovalayıp silebilirsiniz.

Ocaktan mum lekesi nasıl çıkar?

Dökülen mumun üzerine bir kağıt havlu koyun ve daha sonra, mumu ısıtmak için saç kurutma makinesini çalıştırın. Mum yeterince ısındıktan sonra, kağıt havlu tüm mumu emecektir. Kalan lekeyi ıslak sabunlu bir bezle silebilirsiniz.

Masa örtüsünden renkli mum lekesi nasıl çıkar?

Masa örtüsünün ya da kıyafetinizin altına temiz bir bez yerleştirin ve mum lekesinin üzerine de iki adet kâğıt havlu koyun. Ütüyü düşük ya da orta ısı ayarına getirip, lekeli bölümü ütüleyin. Ütünün ısısından eriyen mum, kumaştan ayrılıp kâğıt havlunun üzerine yapışacaktır.