En az kaç yaşında sigortalı olunur?

İçindekiler:

  1. En az kaç yaşında sigortalı olunur?
  2. 18 yasinda baba Sigortasindan yararlanabilir mi?
  3. Rızası alınmak şartıyla 18 yaşından küçük işçi çalıştırılabilir mi?
  4. Kaç yaşından itibaren çalışabilir?
  5. SSK başlangıç tarihi Bağkur başlangıç tarihi sayılır mı?
  6. Staj başlangıcı emeklilik yaşını etkiler mi?

En az kaç yaşında sigortalı olunur?

- Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışma ve kamu görevlisi statüsünde sigortalı sayılması gerekenlerden 18 yaşını doldurmamış olanlar 18 yaşından sonra sigortalı sayılırlar.

18 yasinda baba Sigortasindan yararlanabilir mi?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

Rızası alınmak şartıyla 18 yaşından küçük işçi çalıştırılabilir mi?

(Ek fıkra:RG-21/2/2013-28566) Çocuk işçiler Ek-1'de, genç işçiler Ek-1 ve Ek-2'de ve 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler ise Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te yer alan işler dışında çalıştırılamaz. (Ek cümle: RG-13-28802) Ancak, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ...

Kaç yaşından itibaren çalışabilir?

On dört yaşını bitirmiş ve ilköğretimini tamamlamış çocuk işçiler, ancak Yönetmeliğin 1 numaralı ekinde belirtilen hafif işlerde çalıştırıla- bilirler. On beş yaşını tamamlamış, ancak 18 yaşını tamamlamamış genç işçiler, Yönetmeliğin 2 numaralı ekinde çalışmalarına izin verilen işlerde çalış- tırılabilirler.

SSK başlangıç tarihi Bağkur başlangıç tarihi sayılır mı?

Cevap: Bağ-Kur başlangıç tarihi SSK için de başlangıç tarihi sayılır. ... Sigortalı çalışrak 3512 gün daha prim ödeyerek priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK'dan (4/a'dan) emekli olabilirsiniz.

Staj başlangıcı emeklilik yaşını etkiler mi?

Yukarıda da açıklandığı üzere staj süresince öğrencilerden sadece iş kazası-meslek hastalığı-hastalık primi alınmakta, emeklilik primi ise alınmamaktadır. Bu nedenle stajda geçen süreler hem sigortalı prim gün sayısında hem de sigortalılık süresinin başlangıcında geçerli olmamaktadır.