Brokolide ne vitaminler var?

İçindekiler:

  1. Brokolide ne vitaminler var?
  2. Brokolide hangi besinler var?
  3. Brokolide D vitamini var mıdır?
  4. Brokolide ne kadar C vitamini var?
  5. Brokolinin besin içeriği nedir?
  6. Çiğ brokoli nasıl yenir?
  7. Bir adet limonda kaç mg C vitamini var?
  8. Brokoli çiğ olarak yenir mi?

Brokolide ne vitaminler var?

Ayrıca A vitamini, beta-karoten, lutein zeaksantin, tiamin, riboflavin, niasin ve pantotenik asit içerir. Bununla birlikte, B6 vitamini, folat (B9 vitamini), C vitamini, E vitamini, B1 vitamini ve K vitaminini, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, sodyum, potasyum, selenyum, krom, kolin, manganez ve fosfor bulunur.

Brokolide hangi besinler var?

Biçim olarak karnabahara benzer ve brokoli bünyesinde birçok vitamin barındırır.Brokoli çok uzun süredir, en sağlıklı yiyecekler listesindeki yerini korumaktadır. Bu vitaminlerin arasında C, E, A, K B6, B2 vitaminleri gelir. Ayrıca magnezyum, fosfor, potasyum, demir, çinko, selenyum da bulunmaktadır.

Brokolide D vitamini var mıdır?

D vitamin açısından çok zengindir: D vitamini eksikliği çeken bir kişi mutlaka brokoli yemelidir. Brokoli D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur. Gözlerinize faydalıdır: Lutein ve zeaxanthin adlı karotenler açısından zengin olduğu için brokoli gözler için çok faydalıdır.

Brokolide ne kadar C vitamini var?

100 gramında 92,7 mg (%155), yaklaşık 76 gramlık 1 orta boy kivide 70,5 mg (%117) C vitamini mevcut. 100 g brokoli 89,2 g (%149), yaklaşık 91 gramlık bir kase brokoli ise 81,2 mg (%135) C vitamini içeriyor. Piştiğinde içerdiği C vitamini miktarı azalıyor, 100 gramında 64,9 mg, yani günlük ihtiyacın %108'i kalıyor.

Brokolinin besin içeriği nedir?

Brokoli, eşsiz faydalarının yanında düşük kalorisiyle de dikkat çeker. 100 gram brokolide 26 kalori bulunur. Bunun yanında 2,51 gram karbonhidrat ve 3,3 gram da proteine sahiptir. Brokoli aynı zamanda A, C, K, B6 ve B2 vitaminleriyle beraber potasyum, kalsiyum ve demir bakımından da zengindir.

Çiğ brokoli nasıl yenir?

Brokoli çiğ, düşük ısıda-kısa süreli pişirilmiş veya buharda haşlanarak tüketilmelidir. Yüksek ısı antikanserojen etki gösteren sulphoraphane maddesinin azalmasına neden olur. Bu karnabahar, lahana, brokoli ve brüksel lahanası gibi Brassicaceae familyasındaki tüm gıdalar için geçerlidir. Kuşkonmaz pişirilmelidir.

Bir adet limonda kaç mg C vitamini var?

100 g limon 53 mg (%88), yaklaşık 58 gramlık bir limon 30,7 mg (%51) C vitamini içeriyor. 100 g portakal 45 mg (%75), yaklaşık 140 gramlık orta boy bir portakal 63,4 mg (%106) C vitamini içeriyor. 100 gram ananas 47,8 mg (%80), yaklaşık 165 gramlık 1 kasesi ise 78,9 mg (%131) C vitamini içeriyor.

Brokoli çiğ olarak yenir mi?

Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzelerdendir. Ancak çiğ bir şekilde tüketildiklerinde çok daha fazla şişkinlik hissi verirler. Bu yüzden onları pişirmenizde fayda var.