Sık sık tansiyon ölçmek zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Sık sık tansiyon ölçmek zararlı mı?
  2. Tansiyon en uygun ne zaman ölçülür?
  3. Günde en fazla kaç kere tansiyon ölçülür?
  4. Sabah aç karnına tansiyon ölçülür mü?

Sık sık tansiyon ölçmek zararlı mı?

Kan basıncınız kontrol altında olsa bile kan basıncınızı ölçmeyi bırakmamalısınız. Kontrolde olan kan basıncınız yükselmeye başlarsa daha sık kan basıncı ölçmeniz gerekir. Doktora gitmeden önce çok sayıda ölçüm yapmak (1-2 gün bile olsa) yararlı olabilir.

Tansiyon en uygun ne zaman ölçülür?

* Tansiyonunuzu her gün aynı saatte, örneğin her sabah ve akşam aç karnına ve tansiyon ilaçlarını almadan önce ölçün. * Ölçümden önce 5 dakika dinlenin. * Rahatsız, tedirgin, stresli olduğunuzda, üşüdüğünüzde veya ağrınız olduğunda tansiyonunuzu ölçmeyin.

Günde en fazla kaç kere tansiyon ölçülür?

Kan basıncı günün 2 zaman diliminde ardı ardına 3 kez yapılmalıdır. İlk ölçme sabah uyandıktan yarım saat sonra, bir şey yemeden yapılmalı. Diğeri de akşam yemek yemeden önce . Almak zorunda olduğunuz ilaçları da kan basıncı ölçümü yapıldıktan sonra almalısınız.

Sabah aç karnına tansiyon ölçülür mü?

Tansiyonunuzu her gün aynı saatte, örneğin her sabah ve akşam aç karnına ve tansiyon ilaçlarını almadan önce ölçün. Ölçümden önce 5 dakika dinlenin. Rahatsız, tedirgin, stresli olduğunuzda, üşüdüğünüzde veya ağrınız olduğunda tansiyonunuzu ölçmeyin.