Servis tabağı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Servis tabağı nasıl kullanılır?
  2. Masa düzeni nasıl olmalıdır?
  3. Kuzu haşlama hangi tabakta servis edilir?
  4. Servis tabağı ölçüsü nedir?
  5. Et hangi tabakta servis edilir?

Servis tabağı nasıl kullanılır?

Kullanış amaçlarına göre, dıştan başlayıp içe doğru gelecek şekilde yerleştirilir. Servis tabağı, yemek tabağı, salata tabağı ve ekmek tabağı kullanılmalıdır. Ancak yukarda da bahsedildiği gibi yemek mönüsünde yer alan yiyeceklere göre uygun tabaklar ilave edilebilir.

Masa düzeni nasıl olmalıdır?

Kullanım sırasına göre, dıştan başlayıp tabağa yaklaşarak dizmeniz en doğru düzen olacaktır. Yemek ve salata çatalı, tabağın sol tarafında olmalıdır. Bıçak ve kaşıklar ise tabağın sağ tarafında uygun olacaktır. Muhakkak yemekten sonra, ağızlar tatlansın amacıyla nefis bir tatlı hazırlamışsınızdır.

Kuzu haşlama hangi tabakta servis edilir?

Yemek Tabağı: 19-20 cm çapında bir tabaktır. Sulu yemeklerin servisinde kullanılır. Genellikle lüks işletmelerde kullanılmamaktadır. Kuzu haşlama, etli yaprak sarma, kuru fasulye gibi soslu yemekler bu tabakta servis edilir.

Servis tabağı ölçüsü nedir?

Genellikle düz beyaz renkte olan tabaklar 17 cm, 22 cm, 24 cm ve 32 cm olmak üzere değişiyor. Yemek tabaklarının ebadına göre seçilmesi tavsiye edilen servis tabağı çeşitleri, klasik modelleri ile markanın belirli yemek takımları ile uyumlu olarak kullanılabiliyor.

Et hangi tabakta servis edilir?

Ana Yemek Tabağı: Et sote, ızgara piliç, kuzu pirzola, döner kebap, ızgara köfte, vb.. yiyeceklerin servisinde kullanılır.