Seyit Onbaşı Milli Mücadele kahramanı mıdır?

İçindekiler:

  1. Seyit Onbaşı Milli Mücadele kahramanı mıdır?
  2. Seyit Onbaşı kaç tane mermi taşıyor?
  3. Seyit Onbaşı gerçek değil mi?
  4. Seyit Onbaşı ülkemize nasıl bir katkıda bulundu?
  5. Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı merminin kilosu kaç?

Seyit Onbaşı Milli Mücadele kahramanı mıdır?

Milli Mücadele Kahramanı, Asker. Çanakkale Savaşı kahramanlarından (D. Eylül 1889, Balıkesir'in Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyü - Ö. 1939, Balıkesir).

Seyit Onbaşı kaç tane mermi taşıyor?

Çanakkale Valiliği'nin internet sitesinde, kültürel değerler sayfasının 'Anıtlar ve heykeller' bölümünde, halen Seyit Onbaşı'nın 276 kilo mermi kaldırdığı yazıyor. TSK'nın internet sitesinde ise merminin ağırlığının 215 kilo olduğu bildiriliyor.

Seyit Onbaşı gerçek değil mi?

Seyit Ali Çabuk veya bilinen adıyla Seyit Onbaşı (Eylül 1889 - 1 Aralık 1939), I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Cephesi'nde çarpışan Türk asker. Seyit Onbaşı'nın yaşadığı bu gerçek olayın anlatısı, halk muhayilesi içinde efsanevi bir anlatıya dönüşmüştür. ...

Seyit Onbaşı ülkemize nasıl bir katkıda bulundu?

I. Dünya Savaşı'nın başlaması ile 1914 yılında Çanakkale Cephesi'nde topçu eri olarak göreve başladı. Çanakkale Boğazı'ndan geçerek İstanbul'a gitmek isteyen Müttefik donanması 'te Anadolu ve Rumeli hattındaki tabyalara yoğun bombardıman yaptıkları sırada Rumeli Mecidiye Tabyasında görevliydi.

Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı merminin kilosu kaç?

Dünya Savaşı sırasında Çanakkale cephesinde Rumeli Mecidiye Tabyası görev yaptığı sırada 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini insanüstü bir güçle sırtlayarak top kundağına yerleştirmeyi başarmış ve Birleşik Krallık'a ait Ocean Zırhlısı'nı dümenden vurarak kontrolden çıkmasına ve bir mayına çarpıp batmasına sebep ...