Ikili tarama testi yapılmalı mı?

İçindekiler:

  1. Ikili tarama testi yapılmalı mı?
  2. Ikizlerde Down sendromu olur mu?
  3. 2 li tarama testi kaçıncı haftada yapılır?
  4. Ikili tarama testi sonucu serbest beta HCG kaç olmalı?

Ikili tarama testi yapılmalı mı?

İkili tarama testi hamileliğin 11–14'üncü haftaları arasında yapılan Down ve Edwards (trisomi 21 ve 18) sendromlarının taranmasında kullanılan bir tetkiktir. Bu sendromların taramasını onaylayan tüm hamilelerde ikili tarama testinin mutlaka uygulanması önerilmektedir.

Ikizlerde Down sendromu olur mu?

Çift yumurta ikizlerinde Down Sendromu riski her bir fetüs için ayrıdır. Örneğin 35 yaş bir gebede tekil gebelikte Down Sendromu riski 1/350 iken aynı yaştaki çift yumurta ikiz gebedeki bebeklerin birinde Down Sendromu görülme riski 1/350 + 1/350 = 2/350 kadardır.

2 li tarama testi kaçıncı haftada yapılır?

İkili Test: gebeliğin 11 ile 14. haftaları arasında yapılan ultrasonografik inceleme ile aynı zamanda anneden alınan kan örneğinde yapılan laboratuvar tarama testiyle sık rastlanılan bazı fetal anormalliklerin (mesela Down sendromu gibi) o gebelikte olma riskinin hesaplanmasını içerir.

Ikili tarama testi sonucu serbest beta HCG kaç olmalı?

1:1000 veya daha yüksek bir oran ise düşük risk oluşturan negatif sonuca işaret etmektedir. Nukal saydamlık değeri ikili tarama testi ile birleştiği zaman doğruluk oranı %80 oranına kadar yükselmektedir. 3,5 mm'den düşük bir NT değeri ise normal kabul edilmektedir.