Kurtajdan sonra ara ara kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Kurtajdan sonra ara ara kanama olur mu?
  2. Kürtajdan sonra parça kaldığı nasıl anlaşılır?
  3. Kürtajdan sonra parça gelmesi normal mi?
  4. Çocuk aldırmanın zararı var mı?
  5. Kürtajdan sonra kalan parça nasıl olur?
  6. Kürtajdan 4 gün sonra kanama olur mu?

Kurtajdan sonra ara ara kanama olur mu?

Kürtaj Sonrası Adet Bazı kadınlarda kürtaj sonrası 20 güne kadar uzayan vajinal kanama olabilir. Bu kanama sürekli adetten az miktarda devam eden kanama olabileceği gibi, aralıklarlada devam edebilir. Normal kabul edilen bir durum olup, işlem sonrası 1. Hafta kontrolünde hekiminize bu durumu anlatmanızda fayda var.

Kürtajdan sonra parça kaldığı nasıl anlaşılır?

Kürtaj sonrası "parça kalması": Usulüne uygun ve yasal tahliye sınırları içerisinde yapılan kürtaj uygulamalarında yaklaşık olarak %5 hastada ortaya çıkar. Bu durum kendini ilk iki haftada aşırı kanama, ya da ikinci haftadan sonra devam eden kanama şeklinde belli eder.

Kürtajdan sonra parça gelmesi normal mi?

Kürtaj sonrasında aşırı kanama ya da aşığı ağrı sorunları olmamasına rağmen rahimde parça kalması mümkün olabilmektedir. Bu durumda vücut herhangi bir belirti vermez. Bu sorun periyodik kontroller sırasında tesadüfen ortaya çıkabilir.

Çocuk aldırmanın zararı var mı?

İlk hamilelikte kürtaj zararlıdır gibi bir durum söz konusu değildir. Güvenli ve başarılı bir kürtaj için alanında uzman doktor kadrosuna sahip kürtaj yapan hastaneler tercih edilmelidir. Kürtaj hijyenik hastane ortamında uzman doktorlar tarafından yapılması gereken cerrahi bir operasyondur.

Kürtajdan sonra kalan parça nasıl olur?

Kürtaj sonrası herhangi bir parça kalması, enfeksiyon veya başka bir komplikasyon gelişebilme olasılığına karşı hastalar genellikle kürtajdan 1 hafta sonra kontrol muayenesine çağrılır. Eğer parça kalması varsa ultrasonda belirlenir ve tekrar ufak bir müdahale ile (genellikle vakum kürtaj) kalan parça alınır.

Kürtajdan 4 gün sonra kanama olur mu?

Kürtaj tecrübeli ve güvenilir ellerde steril şartlarda yapıldığı taktirde, işlemden sonra kanama olasılığı yok denecek kadar azdır. Fakat kürtajdan sonra başlayan ve 10 – 15 gün devam eden önce adet kanaması gibi olan sonra siyah koyu renkte kan pıhtıları gibi gelen kanama normaldir.