Hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

İçindekiler:

  1. Hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
  2. 2 yıllık üniversite mezunu hemşire olabilir mi?
  3. Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
  4. Hemşire yüksek lisans yaparsa ne olur?
  5. Ortaöğretim kpss den hemşire olunur mu?

Hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Bunlar, Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve İş Sağlığı Hemşireliği'dir.

2 yıllık üniversite mezunu hemşire olabilir mi?

Sağlık meslek lisesi öğrencileri liseden sonra üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksek Okullarında eğitim görürler. Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler.

Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçmesi halinde mazeret tayinlerinden yararlanmakta diğer tayinleri yapabilmesi için 3+1 yıl süresi olan toplam 4 yılı tamamlaması gerekmektedir.

Hemşire yüksek lisans yaparsa ne olur?

Yüksek hemşire, yüksek lisans diplomasına sahip hemşiredir. ... Sağlık kurumlarında normal hemşirelere nazaran daha yüksek maaş alan ve mesleki bilgi olarak uzman olan yüksek hemşireler, çalıştıkları birimde ya da sağlık kuruluşunda yönetici olabilme imkanına sahiptir.

Ortaöğretim kpss den hemşire olunur mu?

Hasta bakımı gereksinimlerini sağlayan ve tetkikler için görevli olan hemşirelerin atamaları KPSS ortaöğretim puanıyla oluyor.