Tip 2 diyabet hastalarının çocuğu olur mu?

İçindekiler:

  1. Tip 2 diyabet hastalarının çocuğu olur mu?
  2. Erkekte şeker hastalığı sperm sayısını etkiler mi?
  3. Şeker ilaçları kısırlık yapar mı?
  4. Şeker hastaları evlenebilir mi?
  5. Şeker hastası olan erkek baba olabilir mi?
  6. Şeker ve sertleşmeyi etkiler mi?
  7. Insülin kullanmak cinselliği etkiler mi?
  8. Şeker hastası bayanla evlenebilir mi?
  9. Seker hastalari uzun yasar mi?

Tip 2 diyabet hastalarının çocuğu olur mu?

Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir. Düzenli bir diyete ve gebelik için uygun bir ilaç tedavisine geçmesi gerekir.

Erkekte şeker hastalığı sperm sayısını etkiler mi?

Kısacası, şeker hastalığı erkeğin üreme başarısını değişik yollarla bozabilir. Bu büyük oranda oksidatif stres ve sperm DNA hasarlarındaki artışa bağlı gelişmekte olup şayet bozukluğun kaynağı doğru teşhis edilirse diyabetik erkeklerin baba olma umutları da devam eder.

Şeker ilaçları kısırlık yapar mı?

- Diyabet, kısırlık nedeni değildir. Endişe etmeyin. Bu konuda anlatılanların bilimsel geçerliliği yok. - Diyabetli bir kadın için kan şekeri iyi kontrol edildiği zaman hamilelik bir sorun teşkil etmez.

Şeker hastaları evlenebilir mi?

Ne yazık ki son zamanlarda şeker hastalığı yani diabet sıklıkla gençlerde de görülüyor. Bu hastalık kalıtımla da geçebiliyor, yani büyüklerde varsa, çocuklarda da ortaya çıkabiliyor. Ancak evlenmenizde hiçbir sakınca yok.

Şeker hastası olan erkek baba olabilir mi?

Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.

Şeker ve sertleşmeyi etkiler mi?

Şeker hastalığının penise kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları etkilediğini belirten Prof. Dr. Hattat, "Bunun yanı sıra sertleşme işlevinde görev alan sinirler de hasar görebiliyor. Böylece diyabeti olan erkeklerin yüzde 50-70'i sertleşme sorununa yatkın hale geliyor.

Insülin kullanmak cinselliği etkiler mi?

İnsülin tedavisi cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açmayacağı gibi, kandaki şeker seviyesini düzenleyerek uzun vadede cinsel fonksiyonların bozulmasını da engeller.

Şeker hastası bayanla evlenebilir mi?

Ne yazık ki son zamanlarda şeker hastalığı yani diabet sıklıkla gençlerde de görülüyor. Bu hastalık kalıtımla da geçebiliyor, yani büyüklerde varsa, çocuklarda da ortaya çıkabiliyor. Ancak evlenmenizde hiçbir sakınca yok.

Seker hastalari uzun yasar mi?

Gülendam Tümen, "Şeker tüketimini kısıyorlar, dışarıdan ek şekerli ürünleri alarak yemiyorlar, yürüyüşe başlıyorlar, hamurlu yiyecekleri hayatlarından büyük oranda çıkarıyorlar. Bundan dolayı şeker hastaları, sağlıklı görünenlerden daha uzun yaşayabiliyor" dedi.