Kamuda çalışan taşeron işçiler hangi statüde?

İçindekiler:

  1. Kamuda çalışan taşeron işçiler hangi statüde?
  2. 4 d nedir kimleri kapsar?
  3. 4D sigortalı ne demek?
  4. Taşerondan kadroya geçen Belediye işçilerine zam var mı?

Kamuda çalışan taşeron işçiler hangi statüde?

Yeni düzenlemeye göre bakanlıklar, genel müdürlükler, üst kurullar ve üniversitelerde çalışan ve önemli bir bölümü memurun işini yapan 450 bin taşeron işçisi 'kamu işçisi' ismiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 4/D statüsünde devlet kadrosuna alınacak.

4 d nedir kimleri kapsar?

4D süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan işçilerin geçici işlerine denmektedir. A, B ve C fıkralarında belirtilenlerin dışında kalırlar. ... Sürekli işçi kadroları ile birlikte çalışabilirler. Kampanyalar, mevsimlik işler, orman yangınıyla mücadele hizmetleri, kamu alanlarında geçici alanları kapsamaktadır.

4D sigortalı ne demek?

4D süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan işçilerin geçici işlerine denmektedir. Sürekli işçi kadroları ile birlikte çalışabilirler. ... Kampanyalar, mevsimlik işler, orman yangınıyla mücadele hizmetleri, kamu alanlarında geçici alanları kapsamaktadır.

Taşerondan kadroya geçen Belediye işçilerine zam var mı?

Taşerondan kadroya geçen işçiler diğer artışlardan da faydalanacak. Bakan Bilgin, "2021-2022'nin birinci altı ayı için yüzde 12, ikinci altı ay için yüzde 5 ve enflayon farkı olmak üzere yüzde 21'lik zamma ulaştık" dedi.