Kinesiology bant nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kinesiology bant nasıl kullanılır?
  2. Ağrı bandını kimler kullanamaz?
  3. Kinesiotape ne işe yarar?
  4. Kinesio bant ne işe yarar?

Kinesiology bant nasıl kullanılır?

Yere oturun ve dizinizi yaklaşık 45 derece bükerek ayağınızı yere basın. Böylece diz kapağı kemiğiniz patella net şekilde ortaya çıkar. Bandı Y harfi şeklinde 2 adet kesin ve üstteki bandı ters Y attakini Y harfi şeklinde patellayı çevreler şekile uygulayabilirsiniz.

Ağrı bandını kimler kullanamaz?

Alerjik bünyeli kişilerde ağrı bandı tedavisi test edilmeden uygulanmamalıdır. Derin ve trombozu şüphesi olan kişilerde ağrı bandı tedavisi uygulanmaz. Gebelik döneminde ve çocukluk döneminde karın üzerine, boyun ve sırt gibi otonom sinirler üzerine ağrı bandı tedavi uygulanmaz.

Kinesiotape ne işe yarar?

1973 yılında kas ağrıları, ödem, kas romatizmaları, huzursuz bacak sendromu, spor yaralanmaları ve daha pek çok sağlık probleminin tedavisi için Dr. KenzoKase tarafından geliştirilmiş olan Kinesiotape, eklem hareketlerini sınırlamadan ağrıların iyileştirilmesini amaçlamaktadır.

Kinesio bant ne işe yarar?

Klasik bantlar eklem hareketliliğini kısıtlayarak o bölgedeki hareketi sınırlar. Kinezyolojik bantlama yöntemi ise eklem hareket açıklığını kısıtlamaksızın kas, eklem ve bağ yapılarına destek olmayı, ödemi azaltarak vücudun doğal iyileşmesi sürecini kolaylaştırmayı amaçlar.