Ev hizmetleri SGK primi ne kadar 2021?

İçindekiler:

  1. Ev hizmetleri SGK primi ne kadar 2021?
  2. Ev hizmetlisi SGK primi ne kadar?
  3. Aylık SSK primi ne kadar 2021?
  4. Evde temizlikçi sigortası nasıl yapılır?
  5. 10 günden az çalışan prim ödeme nasıl yapılır?
  6. 10 günden az sigorta ücreti ne kadar?

Ev hizmetleri SGK primi ne kadar 2021?

Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az çalışanlar 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 30 gün için bin 162 lira ödeyecek. Uzun vade ve genel sağlık sigortası primini takip eden ayın sonuna kadar ödemeleri halinde sağlık yardımlarından faydalanabilecek.

Ev hizmetlisi SGK primi ne kadar?

İsteğe bağlı sigorta kapsamında sigorta primi ödemek isteyen kişiler, en az 1.144 TL SGK primi ödemek zorundadır. aynı ev içerisinde olmak şartıyla, toplamda 1 ay boyunca hizmet sağlayan ev hizmetlileri için aylık 1.341,56 TL prim ödemesi yapılması gerekmektedir.

Aylık SSK primi ne kadar 2021?

İşverenlerin aylık ödediği SGK primi, işçinin brüt maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. Sigorta priminin aylık alt sınırı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için SGK priminin tabanı Türk Lirasıdır. Tavan ücret ise asgari ücretin 7,5 katıdır ve bu da Türk Lirasına denk gelmektedir.

Evde temizlikçi sigortası nasıl yapılır?

Ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı kişi çalıştıranlar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine gitmeden başvurularını www.turkiye. gov.tr adresinin 'e-hizmetler' menüsünün altında bulunan 'Ev Hizmetleri' kısmını seçerek, ya da 5510'na SMS atarak bildirimde bulunabilirler.

10 günden az çalışan prim ödeme nasıl yapılır?

Ev hizmetlerinde on günden az çalışanları iş ve meslek hastalıklarına karşı da korumaya alan sigorta işlemleri bir SMS ile yapılabilecek. İşveren kimlik numarasını 5510'a mesaj gönderdikten sonra gelen onay kodu ile prim ödeme işlemini gerçekleştirebilecek.

10 günden az sigorta ücreti ne kadar?

Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranlar bu kişiler için çalıştırdıkları her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2'si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenecek.