T3 düşüklüğü ne demek?

İçindekiler:

  1. T3 düşüklüğü ne demek?
  2. Tiroglobulin düşüklüğü ne anlama gelir?
  3. Gebelikte serbest T4 değeri kaç olmalı?
  4. Tiroglobulin testi ne için yapılır?
  5. Gebelikte TSH değeri ne olmalı?

T3 düşüklüğü ne demek?

Düşük T3 Sendromu: Tiroidle İlgisi Olmayan bir Tiroid Hormonu Rahatsızlığı! Hipotiroidizm laboratuvar tetkiklerinde tiroid stimülan (uyarıcı) hormon (TSH) düzeylerinin yüksekliği ve T4 ve T3 (tiroid hormonu) düzeylerinin düşüklüğü ile gösterilen bir hastalıktır.

Tiroglobulin düşüklüğü ne anlama gelir?

Genel olarak düşüklük yaşandığı zaman kişinin sağlıklı olduğu anlamına gelmektedir. Hatta çoğu zaman tiroit bezlerinin alınması ile beraber TG değeri sıfıra yakın bir noktaya ulaştırılır. Böyle durumlarda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Kişinin sağlıklı değeri ulaşması sağlanır.

Gebelikte serbest T4 değeri kaç olmalı?

Yeni tanı almış aşikar hipotiroidizmi olan tüm gebe kadınlar tiroid hormonu (tiroksin, T4) ile tedavi edilmelidir. T4 dozu, TSH'yı 1. trimesterde 2.5 mIU/litre; 2. ve 3. trimesterlerde ise 3 mIU/litre (ya da trimestere özgü TSH sınırları) altında tutacak şakilde ayarlanmalıdır.

Tiroglobulin testi ne için yapılır?

Tiroglobulin (Tg) tiroid hormonunu taşıyan tiroid tarafından yapılan bir proteindir. Tiroid bezi Tiroglobulin yapan tek organdır. Bu nedenle, Tiroglobulin vücutta tiroid hücreleri olup olmadığını anlamak için iyi bir testtir.

Gebelikte TSH değeri ne olmalı?

Tiroid hastalığı tanısının konulmasında TSH ve serbest T4 testleri istenilmesi gerektir. İlk basamak tarama testi serum TSH düzeyinin belirlenmesidir. Gebelik döneminde genellikle TSH düzeyleri ilk trimesterda 0.1-2.5 mIU/L, ikinci trimesterda 0.2-3.0 mIU/L ve üçüncü trimesterda 0.3-3.0 mIU/L aralığındadır.