Berivan ismi yasak mı?

İçindekiler:

  1. Berivan ismi yasak mı?
  2. Adolf ismi yasak mı?
  3. Tomi ismi ne demek?
  4. Berra ismi uygun mu?
  5. Yakamoz diye isim var mı?

Berivan ismi yasak mı?

Kürtçe kökenli Berivan, Rodi, Agit, Zelal gibi isimlerin yasaklanmasından sonra isim yasağı Arapça kökenli isimlere de uzandı. ... Ancak siz bu isimlerde ısrar ederseniz, yasal olmayan bir iş yapmış olursunuz. Israrlarınız karşısında bu isimleri kaydederiz ancak siz de ileride cezaya çarptırılabilirsiniz.

Adolf ismi yasak mı?

Adolf ismi Almanya'da yasak değildir fakat Hitler adının veya soyadının alınması utanç kaynağı olduğu gerekçesiyle Almanya'da yasaktır.

Tomi ismi ne demek?

1. anlamı bir işçiye ücret yerine verilen eşya; ücret yerine eşya alma; İngiliz ordusunda er; dili bir somun veya parça ekmek, İng, k. 2. anlamı somun anahtari.

Berra ismi uygun mu?

Berra' (برّأ) temize çıkarttı. Türkçede Arapçadan gelen beraat (براءة) kelimesi bununla alakalıdır; suçsuz çıktı, suçlu bulunmadı, temiz çıktı demektir. Bu nedenle bu ismi değiştirmeye gerek yoktur.

Yakamoz diye isim var mı?

Yakamoz ismi ailelerin kız çocukları için tercih edebilecekleri isimler arasında yer alıyor. ... Bu isim kız bebekler için uygun bir isim olarak ifade ediliyor. Anlam bakımından geceleri denizde sandal küreklerinin veya da balıkların hareketleri ile su içinde oluşan parıltı, ışıltı olarak vurgulanıyor.