Yardımcı doçentler ne oldu?

İçindekiler:

  1. Yardımcı doçentler ne oldu?
  2. Yrd Doç kaldırıldı mı?
  3. Yardımcı doçentlik kaç yıl sürer?
  4. Yardımcı Doçent Doktor maaşı ne kadar?
  5. Yuksek lisanstan sonra nasil akademisyen olunur?

Yardımcı doçentler ne oldu?

Yardımcı doçent unvanı, doçentlik unvanının kazanılması ile sona erer. Doçentlik unvanı Türkiye'de Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından düzenlenen iki aşamalı bir değerlendirme ardından adaylara verilmekte olup, ÜAK tarafından üvanın verilmesinin ardından ilgili öğretim üyesinin bu unvanı kullanması engellenemez.

Yrd Doç kaldırıldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7100 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosu ihdas edildi.

Yardımcı doçentlik kaç yıl sürer?

Yardımcı doçentlik kadrosu 3 yıllık sözleşme sürelerinde atanmayı düzenlemişken, yasa teklifi ile “doktor öğretim görevlisi” kadrosunda bu süre 4 yıla çıkarılmak isteniyor. Bununla birlikte yabancı dil koşulunda asgari 55 puanı belirleniyor ve bu puanın üzerine çıkma yetkisini üniversitelere devrediyor.

Yardımcı Doçent Doktor maaşı ne kadar?

D/K'sı 1/4; Kıdem Yıllı 25 ve Üstü Doçent (kazanılmış hak aylığı 1)'in Net Maaşı 9.247 TL. D/K'sı 1/4; Kıdem Yılı 25 ve Üstü Yardımcı Doçent'in Net Maaşı 7.767 TL. D/K'sı 7/1; Kıdem Yılı 0 Araştırma Görevlisinin Net Maaşı 6.856 TL.

Yuksek lisanstan sonra nasil akademisyen olunur?

Aynı zamanda kişiler ALES ve YDS sınavlarından taban puanın üzerinde bir puan alırlarsa, akademisyen olmaya hak kazanırlar. Yüksek lisans eğitimi tamamlandıktan ve yazılı ve sözlü mülakatlarda başarıyla bitirildikten sonra, tez çalışması sonucunda akademisyen olunabilir.