Çorbaya yumurta yerine ne konur?

İçindekiler:

  1. Çorbaya yumurta yerine ne konur?
  2. Yumurta koymadan yoğurt çorbası olur mu?
  3. Yayla çorbasına yumurta konur mu?
  4. Yumurta sarısı yerine ne sürülebilir?
  5. Bağlayıcı olarak yumurta yerine ne kullanılır?

Çorbaya yumurta yerine ne konur?

Yumurta alerjisi, vegan diyeti gibi sebeplerle yumurta tüketemeyen veya tadından ve kokusundan hoşlanmayanlar için yumurta yerine kullanılabilecek malzemeleri sıraladık.
  • Elma püresi. Elmayı püre haline getirip pişirin. ...
  • Çekilmiş keten tohumu veya chia tohumu. ...
  • Ezilmiş muz veya avokado. ...
  • Sirke ve karbonat. ...
  • Soda.
BE

Yumurta koymadan yoğurt çorbası olur mu?

Ama yayla çorbası ile ilgili yaşadığımız büyük bir sorun var. Kıvamının tutmaması ya da ne yaparsak yapalım kesiliyor olması. Fakat bunun da çözümü var. Yayla çorbanızı içine hiç yumurta koymadan, uzun uzadıya terbiye hazırlamadan yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Yayla çorbasına yumurta konur mu?

Öncelikle derin bir tencereye 5 bardak sıcak suyu dökerek içine 1 çay bardağı pirinç atıyoruz. Pirinçler pişene kadar 5- 6 dakika haşlayın. Bu sırada ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta sarısını iyice çırpın ve karıştırın. İçine 1 bardak soğuk su dökün ve karıştırmaya devam edin.

Yumurta sarısı yerine ne sürülebilir?

Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

Bağlayıcı olarak yumurta yerine ne kullanılır?

Karbonat ve Sirke: Anne keklerinin ve kurabiyelerinin pofuduk olmasını sağlayan karbonat, aynı zamanda yumurta yerine de kullanılabiliyor. Ancak bunun için karbonatın yanına bir de sirke eklemeniz gerekiyor. Bir yemek kaşığı beyaz sirke ile bir tatlı kaşığı karbonat karışımı, bir yumurtaya denk geliyor.