Nakil işlemleri haftalık mı?

İçindekiler:

  1. Nakil işlemleri haftalık mı?
  2. Nakil kabul işlemleri ne zaman?
  3. 10 sınıfta nakil yapılır mı?
  4. Şehirler arası okul nakli nasıl yapılır?

Nakil işlemleri haftalık mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel eğitim kurumlarında öğrenciler için nakil ve geçiş işlemleri başladı. Nakiller her hafta yapılabilecek.

Nakil kabul işlemleri ne zaman?

16 Temmuz'da LGS kapsamındaki yerleştirme işlemleri sona erecek ve sonuçların açıklanmasıyla 1. Nakil dönemi başvuruları alınmaya başlayacak. LGS lise birinci nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında olacak. Nakil sonuçları 2 Ağustos 2021'de ilan edilecek.

10 sınıfta nakil yapılır mı?

Nakillerde şu esaslar uygulanır; Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10'uncu sınıfta alan, 11'inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.

Şehirler arası okul nakli nasıl yapılır?

Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.