Eau de Parfum mü Toilette mi?

İçindekiler:

  1. Eau de Parfum mü Toilette mi?
  2. Parfüm Eau de Toilette ne demek?
  3. Eau de Parfum Erkek ne demek?
  4. Eau de parfüm Intense ne demek?
  5. Parfumde Eau de Toilette ne demek?
  6. Parfümlerin kalıcı olması için ne yapmalı?

Eau de Parfum mü Toilette mi?

Eau de Parfüm, Türkçeye parfüm suyu; Eau de Toilette ise tuvalet suyu olarak çevrilebilir. Her iksinin içeriğinde de parfüm yağı, su ve alkol vardır. İkisi arasındaki fark ise Eau de Parfum'deki parfüm yağı konsantrasyonunun yüksek veya orta iken Eau de Toillette parfüm yağı konsantrasyonu orta veya düşük olmasıdır.

Parfüm Eau de Toilette ne demek?

EDT, Eau de Toilette anlamında kullanılan bir kısaltma olarak biliniyor. Parfüm çeşitlerinden biri olan EDT kokular, yüzde 4 ile 10 arasında parfüm özü içeriyor. Doğal özlerden ve sentetik aromalardan oluşan parfüm özlerinin yoğunluğu parfümün ağırlığını ve kalıcılığını belirliyor.

Eau de Parfum Erkek ne demek?

Eau de Parfümün anlamı Türkçeye parfüm suyu olarak çevrilebilir. Eau de parfüm demek parfüm yağı konsantrasyonun yüksek olması demektir. Eau de parfüm  – 20 arası konsantre aromatik bileşen içerir. Yani eau de parfümün  'i koku parçacıklarından, geri kalanı ise su ve etanolden oluşur.

Eau de parfüm Intense ne demek?

Intense parfümün anlamı daha yoğun ve keskin kokulu parfüm demektir. Daha çok EDP parfümlerin özelliği olan intense, parfüm şişelerinin üzerinde yazmaktadır. Yoğun içeriğe sahip olduğu için intense parfüm daha uzun süre kalıcıdır.

Parfumde Eau de Toilette ne demek?

Eau De Parfume (EDP), yoğunluk olarak en fazla koku veren parfümlerdir. ... Yaz aylarında çok fazla tercih edilmeseler de kış aylarında vazgeçilmez parfüm grubudur. Eau De Toilette (EDT), yoğunluk oranı orta derecededir. Esans oranı % 4 ile % 2 arasındadır.

Parfümlerin kalıcı olması için ne yapmalı?

Parfüm kullanılmadan önce cildin temiz olması gerekmektedir. Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın.