Barkod okuma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Barkod okuma nasıl yapılır?
  2. Barkod ne demekdir?
  3. Kod telefona nasıl okutulur?
  4. Barkod numarası neye yarar?
  5. WhatsApp QR kodu nasıl taranır?
  6. Karekod menü nasıl bakılır?
  7. Barkod okuma sistemi nedir?
  8. Barkod okuyucunun ana bileşenleri nelerdir?

Barkod okuma nasıl yapılır?

Örneğin barkod tarayıcı kullanıyorsanız cihazı barkod sembolünün bulunduğu karekoda tutmanız gerekiyor. Böylelikle barkodu okutabilirsiniz. Diğer taraftan barkod okuma uygulamlarının indirildiği teledon ve tabletlerle de kod u okuyabilmek mümkün. Eğer karekod bir metin içeriyorsa bu metni hemen görebiliyorsunuz.

Barkod ne demekdir?

Barkod, dikdörtgen biçiminde olan, birbirine paralel şekilde çizilmiş farklı kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasında boşluklardan var olan, uzun ve kısa şekilde hazırlanmış siyah çubuklar halinde oluşturulan simgelerdir.

Kod telefona nasıl okutulur?

Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar. Ardından QR kod üzerinde renkli bir nokta görünecektir. Bağlantıyı veya şifrelenmiş diğer bilgileri, ekranın altındaki açılır bir pencerede görüntülemek için noktanın üzerine dokunabilirsiniz.

Barkod numarası neye yarar?

Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur. Barkod ile stok kodu, seri numarası, personel kodu gibi bilgilerin gösterilmesi sağlanabilir. Bu bilgilerin bilgisayara klavye aracılığı ile girilmesi zaman alıcı ve yorucu olmaktadır.

WhatsApp QR kodu nasıl taranır?

Galeri'den tarama
  1. WhatsApp'ı açın > Diğer seçenekler > Ayarlar'a dokunun.
  2. Adınızın yanında gösterilen QR simgesine dokunun.
  3. KODU TARA'ya dokunun.
  4. Ekranın alt kısmındaki Galeri simgesine dokunun.
  5. Galeri'nizden WhatsApp QR kodunu seçin veya Fotoğraflar'ınızdan seçim yapmak için Diğer simgesi > Fotoğraflar'a dokunun.
Daha fazla öğe...

Karekod menü nasıl bakılır?

Kameranızı QR Menü üzerindeki karekodu tam görecek şekilde tutun. Google Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar. Ardından QR kod üzerinde renkli bir nokta görünecektir. Bağlantıyı veya şifrelenmiş diğer bilgileri, ekranın altındaki açılır bir pencerede görüntülemek için noktanın üzerine dokunabilirsiniz.

Barkod okuma sistemi nedir?

Barkod sistemleri, işletmelerin bünyesinde barındırdığı pek çok bilgiyi tek bir kod üzerinden takip etmelerine yarayan; aynı zamanda hem verimlilik hem de üretkenlik arttırımına yardımcı olan bir sistemler bütünüdür.

Barkod okuyucunun ana bileşenleri nelerdir?

Düz tarayıcılar gibi, bir ışık kaynağı, bir lens ve optik işaretleri elektriksel sinyallere çeviren bir fotoiletken içerir. Ek olarak günümüzde üretilen tüm barkod okuyucular fotoiletken tarafından sağlanan barkod verisini analiz eden ve barkodun içeriğini tarayıcının çıkışına gönderen bir kod çözücü devre içerir.