Tabu nasıl oynanır kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tabu nasıl oynanır kuralları nelerdir?
  2. El yapımı tabu Oyunu Nasıl Yapılır?
  3. Tabu da süre ne kadar?
  4. Tabu 15 kelime de süre var mı?

Tabu nasıl oynanır kuralları nelerdir?

Anlatıcı, eline aldığı kartların üzerinde yazan kelimeyi, takım arkadaşına ya da arkadaşlarına anlatmaya çalışır. Kartların alt kısmında yasaklı kelimeler bulunur. Anlatıcı bu kelimeleri kullanmamalıdır. Örneğin, araba kelimesini anlatırken; tekerlek, direksiyon, yol ve şoför kelimeleri yasaklı olabilir.

El yapımı tabu Oyunu Nasıl Yapılır?

Oyun tahtası da düz bir alana yerleştirilir ve üzerine de rengine göre kartlar dizilir. Gruptan biri oyuna başlamak için tabu kartlarından 5 tanesini seçer. Kelimeyi anlatacak olan kişi kartları eline aldığı anda süre başlar ve kum saati çevirilir. Ancak, kelimeyi anlatırken yasaklı sözcükler kullanılamaz.

Tabu da süre ne kadar?

Bu yüzden önce tabu kelimeleri anlatıp sonra bunlar ile asıl kelimeyi anlatmak en basit taktiktir. Süresi 1 dakikadır. Anlatıcının ağzından sadece 15 adet kelime çıkabilir. Kartın üstündeki 3 kelime de anlatılmadan bir sonraki karta geçilemez.

Tabu 15 kelime de süre var mı?

Oyunda 4 renk bulunmaktadır Tahmin eden oyuncuların kullanmış olduğu tabu kelimelerse anlatıcı tarafından da kullanılabilir. Bu yüzden önce tabu kelimeleri anlatıp sonra bunlar ile asıl kelimeyi anlatmak en basit taktiktir. Süresi 1 dakikadır. Anlatıcının ağzından sadece 15 adet kelime çıkabilir.