Oxford da nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Oxford da nasıl girilir?
  2. Ingiltere Oxford hangi şehirde?
  3. Oxford Neyi Meşhur?
  4. Oxford da kaç üniversite var?
  5. Oxford yıllık ne kadar?

Oxford da nasıl girilir?

Oxford Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almak için köklü ve başarılı bir üniversiteden mezun olmak, mükemmel bir not ortalamasına sahip olmak, IELTS ya da TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan üst seviyede puan almak, çarpıcı bir özgeçmişe sahip olmak ve güçlü referanslar gerekiyor.

Ingiltere Oxford hangi şehirde?

İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan, kültürel ve tarihi açıdan önemli şehirlerden birisidir. Dünya'nın en köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi'ne ev sahipliği yapan bu kent tam bir öğrenci şehri olma özelliğini yüzyıllardır korumaktadır. Oxford, Londra'nın merkezinden trenle sadece 60 dakika uzaklıktadır.

Oxford Neyi Meşhur?

Oxford'un bir koleji olarak kullanılan bu yapı mimarisiyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Ayrıca Harry Potter filmlerine de ev sahipliği yapmıştır. Şehirde ki diğer başlıca önemli yerler ise; Doğa tarihi müzesi, Bodleian Kütüphanesi, New College, Sheldonian Kütüphanesi ve dahasıdır.

Oxford da kaç üniversite var?

Teşkilatı Bir kolej üniversitesi olan Oxford'un yapısı bilmeyenlere karmaşık gelebilir. Üniversite sayısı kırkı aşan kolej ve "hall"dan oluşan bir federasyondur; merkezi yönetimin başında rektör yardımcısı bulunur.

Oxford yıllık ne kadar?

Oxford Üniversitesi'ndeki lisans programlarının yıllık ücretleri 25.740 GBP ila 36.065 GBP arasında değişmektedir. Yüksek lisans programlarının yıllık ücretleri ise seçilecek programa göre değişmekle birlikte ortalama 25.000 GBP civarındadır.