Beyin büyümesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Beyin büyümesi ne demek?
  2. Osteoid Osteoma ağrısı nasıl geçer?
  3. Osteroid nedir?
  4. Osteoid Osteoma ameliyatı nasıl yapılır?

Beyin büyümesi ne demek?

Beyin hücrelerinin yenilenmesi sırasında kopyalamada meydana gelen anormal hücrelerin büyümesi ve bir kitle haline gelmesi beyin tümörü olarak adlandırılmaktadır. Yeni doğanlardan ileri yaştaki kişilere kadar her yaşta görülebilen beyin tümörü kafatası içinde basınca neden olmaktadır.

Osteoid Osteoma ağrısı nasıl geçer?

Osteoid Osteoma tümörünün ağrısı basit ağrı kesiciler özellikle de aspirin ile kontrol altına alınabilir. Ancak birçok hastada kullanılan ağrı kesicilere rağmen yaşanan ağrı şiddetlenebilmektedir. Bu gibi durumlarda açık cerrahi veya kapalı yöntem denilen Radyofrekans ablasyonu ile tümör çıkartılmalıdır.

Osteroid nedir?

Osteoid, kemik dokunun olgunlaşmasından önce organik biçimde bulunan yapıdır. Kemik apozisyonu (mevcut kemik dokusu üzerine depolama) olarak da adlandırılan sentez süreci kalsiyum tuzlarının henüz meydana gelmiş matriks üzerine tortulanmasının ardından tamamlanır.

Osteoid Osteoma ameliyatı nasıl yapılır?

Osteoid Osteoma kemik tümörü ameliyatı klasik açık cerrahi yöntemi ile gerçekleştirilir. Tümörün bulunduğu bölge belirlendikten sonra üzerindeki deri ve yumuşak dokularda kesi yapılarak tümöre ulaşılır. Dikkat edilmesi gereken konu çok küçük olan tümörün tamamen çıkartılmasıdır.