Kuşlara vitamin verilmeli mi?

İçindekiler:

  1. Kuşlara vitamin verilmeli mi?
  2. Muhabbet kuşu D vitamini ne işe yarar?
  3. Kuşlarda B vitamini ne işe yarar?
  4. Muhabbet kuşu tüy dökümü ne yapmalı?

Kuşlara vitamin verilmeli mi?

Kuşların suyuna her gün vitamin koymamalısınız. Vitamin kullanımı çok seyrek aralıklarla yapılmalıdır. Örneğin her ay üst üste 4-5 gün süreyle kuşunuza vitamin verebilirsiniz. Kuşlarımızın sularını hergün değiştirmemiz gerekmektedir.

Muhabbet kuşu D vitamini ne işe yarar?

D vitamini, muhabbet kuşlarının metabolik işlemleri için hayati önem taşır. D vitamini eksikliği, kalsiyum yetersizliğinden dolayı kemikler sağlam oluşamayacaktır. Bunun sonucunda bacaklar ve omur gibi iskelet kısımlarında deformasyonlar gelişebilir.

Kuşlarda B vitamini ne işe yarar?

Kullanım Sahası/Endikasyonlar: AVİSOL-B muhabbet kuşu, kanarya, papağan gibi kafes kuşlarının ve güvercinlerin B grubu vitamin ihtiyacını karşılamak ve eksiklerini gidermek için kullanılır. -Yetişkin kuşların tüylerinin dökülesini önler. Tüy dökme zamanını kısaltır. - Yavru kuşların iştahını arttırır.

Muhabbet kuşu tüy dökümü ne yapmalı?

Muhabbet kuşlarında görülen hastalıkları çoğu tüylerini etkilemektedir. Bu yüzden tüylerinde anormal bir dökülme varsa vakit kaybetmeden veteriner kliniğine gidilmelidir. Özellikle ishal, halsizlik gibi belirtiler de varsa durum ciddi olabilir.